Matti ojanpää Gasum

Matti Ojanpää

myyntipäällikkö
p. 040 029 9798
matti.ojanpaa@gasum.com

Lisätietoja tietosuojakäytännöistämme koskien henkilötietojesi käsittelyä, oikeuksistasi ja kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi saat Gasumin tietosuojaselosteesta.

Näin se toimii

Jokaisesta kaasun siirtoverkostoon syötetystä MWh:sta biokaasua myönnetään sertifikaattijärjestelmään yksi biokaasusertifikaatti.

Biokaasua käytettäessä, sertifikaatteja mitätöidään järjestelmästä käyttöä vastaava määrä.

Biokaasusertifikaateilla päästötöntä uusiutuvaa energiaa

Biokaasu on päästötöntä uusiutuvaa energiaa tarjoten asiakkaillemme vastuullisen ja hiilineutraalin energiavaihtoehdon. Biokaasua myydään kaasuverkoston yhteydessä oleviin käyttökohteisiin biokaasusertifikaattien muodossa.

Mitä biokaasusertifikaatit ovat?

Biokaasusertifikaatit ovat tapa todentaa kaasun uusiutuva alkuperä. Sertifikaatit myönnetään Suomessa tuotetulle ja kaasuverkostoon syötetylle biokaasulle. Jokaisen biokaasusertifikaatin mukana kulkevien tunnistetietojen perusteella voidaan selvittää missä ja milloin kyseinen biokaasu on syötetty kaasun siirtoverkostoon.

Biokaasusertifikaatit ovat ainoa tapa hankkia biokaasua Suomen kaasun siirtoverkostosta. Sertifikaattijärjestelmästä vastaa Suomen kaasun siirtoverkoston haltija.

Miksi biokaasusertifikaatti?

Uusiutuvana energiana biokaasun käyttö tarjoaa monia etuja:

CO2-päästöttömyys

Sertifikaateilla voidaan osoittaa, että käytetty kaasu on biokaasua, jolloin sen käytöstä aiheutuvat CO2-päästöt ovat 0 g/MWh. Energiavirasto vahvistaa, että biokaasusertifikaatteja voidaan käyttää kohteissa, jotka kuuluvat päästökaupan piiriin.

Verottomuus

Sertifikaatti käy todisteena osoittamaan, että käytetty kaasu on verotonta biokaasua.

Joustavuus

Sertifikaattien käyttö mahdollistaa asiakkaalle joustavan biokaasun käytön. Asiakas voi itse valita miten paljon biokaasua kulloinkin haluaa käyttää.

Pohjoismaiden suurimpana biokaasun toimittajana Gasum tarjoaa asiakkailleen kestäviä energiaratkaisuja. Ota yhteyttä myyntimme mikäli haluat kuulla lisää.