Content image

Tommi Lehtosaari

myynti- ja asiakkuuspäällikkö
p.  +358 43 825 5577
tommi.lehtosaari@gasum.com

Content image

Anniina Hiltunen

myynti- ja asiakkuuspäällikkö
p. +358 50 576 7506
anniina.hiltunen@gasum.com

Lisätietoja tietosuojakäytännöistämme koskien henkilötietojesi käsittelyä, oikeuksistasi ja kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi saat Gasumin tietosuojaselosteesta.

Gasumin kierrätys- ja jätteenkäsittelypalvelut

Jaa:

Biokaasun tuotanto on ympäristöystävällisin ja kestävin tapa hyödyntää yritysten ja kotitalouksien biohajoavat jätteet, lietteet ja muut sivuvirrat. Biokaasun tuotannossa hyödynnämme jätteen kokonaisvaltaisesti ja kiertotalouden periaatteiden mukaisesti luomme sille uutta arvoa.

Yhdessä pidämme maailman kierrossa!

Biokaasun tuotannon lähtökohtana on ajatus siitä, että biohajoavat jätteet hyödynnetään kokonaisvaltaisesti. Toisin kuin kompostoinnissa biokaasun tuotannossa mädätysprosessissa muodostuva kaasu hyödynnetään ja jalostetaan esimerkiksi liikennepolttoaineeksi.

Osana prosessia syntyy mädätysjäännös, jonka sisältämät ravineet voimme jatkojalostaa teollisuuden käyttöön tai kierrättää lähipelloille lannoitteiksi. Biokaasun tuotannossa voimme siis aina taata korkean kierrätysasteen. Lisäksi mahdollistamme kotimaisen uusiutuvan energian tuotannon ja päästövähennykset liikenteessä. 

Paikalliset biokaasulaitokset 

Valtakunnallisen biokaasulaitosverkostomme ansiosta olemme Suomen suurin biohajoavien jakeiden käsittelijä. Turvallisuus on kaiken toimintamme keskiössä ja valtakunnallinen laitosverkostomme mahdollistaa asiakkaillemme luotettavan palvelun. Investoimme jatkuvasti laitostemme kehittämiseen, voidaksemme viedä kiertotaloutta entistä pidemmälle.

Tällä hetkellä palvelemme yksityisiä ja julkisia toimijoita Suomessa kahdeksalla biokaasulaitoksellamme. 

Biokaasun tuotannossa voimme hyödyntää muun muassa:

  • erilliskerätyn biojätteen
  • elintarviketeollisuuden sivuvirrat ja pilaantuneet kertaerät
  • kauppojen hävikin
  • puhdistamo- ja jätevesilietteet
  • rasvakaivolietteet
  • biolietteet.

Tarkemmat sijaintitiedot laitoksistamme ja kierrätyspalveluistamme löydät tämän sivun kartasta. Voit myös ottaa yhteyttä myyjiimme tai jättää meille yhteydenottopyynnön. 

Content image

Näin kiertotalous toimii Turussa

"Kiertotalous ja biokaasun tuotanto ovat keinoja torjua ilmastonmuutosta – jopa yhden kaupungin sisällä. Turun seudun puhdistamo, Gasum ja Algol Chemicals mahdollistavat yhdessä paikallisen kiertotalouden, jossa turkulaisten kotien jätevesistä saadaan talteen arvokkaita kierrätysravinteita sekä polttoainetta kaasuautojen tankkiin..."