Juhani Viljakainen Gasum

Juhani Viljakainen

tuotepäällikkö
Honkajoki, Huittinen, Turku, Vehmaa
p. 040 824 5575
juhani.viljakainen@gasum.com

Katja Alhonoja Gasum

Katja Alhonoja

kehityspäällikkö, lannoitteet ja ravinteet
p. 050 375 5941
katja.alhonoja@gasum.com

Lisätietoja tietosuojakäytännöistämme koskien henkilötietojesi käsittelyä, oikeuksistasi ja kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi saat Gasumin tietosuojaselosteesta.

Kiinnostuitko? Pyydä tarjous!

Jätä tarjouspyyntö kierrätys- ja jätteenkäsittelypalveluista yrityksellesi. 


Lohjan biokaasulaitokselta luonnonmukaiseen tuotantoon soveltuvia lannoitteita

Lohjan biokaasulaitos sijaitsee Munkkaan jätekeskuksen alueella. Laitos tuottaa vuodessa noin 50 000 tonnia luonnonmukaiseen tuotantoon soveltuvia kierrätyslannoitteita. Lannoitteiden raaka-ainepohja mahdollistaa lannoitteiden käytön luonnonmukaisessa maataloudessa.

Lohjalta on saatavissa kahden tyyppistä kierrätyslannoitetta. Kierrätyslannoitteiden tuotantomäärät hieman vaihtelevat tuotantosuunnitelma riippuen. Lannoitteiden ravinnepitoisuudet saattavat vaihdella johtuen laitokselle tulevien raaka-ainevirtojen tuotantoerien vaihtelusta. Tyypillisesti käytetty levitysmäärä lannoitteesta riippuen on noin 10–25 tonnia hehtaarille.

  • Nestemäinen mädäte (Perus) on lietemäinen lannoite, jonka kuiva-ainepitoisuus on noin 5 %. Perustuotteen levitykseen soveltuu lietelannanlevityskalusto.

Kokonaistyppi 4,0−5,2 kg/m3 tuorepainosta
Kokonaisfosfori 0,7−1,2 kg/m3 tuorepainosta
Kokonaiskalium 0,6−0,8 kg/m3 tuorepainosta

  • Mädätteestä erotetun kuiva-aineksen (Humus) levitykseen soveltuu kuivalannanlevityskalusto. Lannoitetarvetta laskiessa on huomioitava tuotteen ominaispaino. Ominaispainon löydät tuoteselosteesta ja se voi vaihdella.

Kokonaistyppi 3,0−5,0 kg/m3 tuorepainosta
Kokonaisfosfori 5−7 kg/m3 tuorepainosta
Kokonaiskalium 0,5−1 kg/m3 tuorepainosta


Tuoteselosteistamme löydät tarkemmat tiedot tuotteiden ravinnepitoisuuksista, laskennallisista määristä sekä käyttöön liittyvistä ohjeistuksista.

Kiinnostuitko tuotteistamme?

Lannoitemyyjämme auttavat sinua valitsemaan oikeat lannoitteet ja viljelymenetelmät Sinun tarpeisiisi. Soita tai jätä meille yhteydenottopyyntö ja olemme sinuun yhteydessä. Tutustu myös 6 kysymystä ja vastausta Gasum kierrätyslannoitteista. 

Content image

Biokaasun lisäksi Gasumin laitoksissa syntyy myös erilaisia kierrätysravinteita

Jokainen Gasumin biokaasulaitos tuottaa biokaasun lisäksi kierrätysravinteita. Lohjan laitoksen tuottama lannoite soveltuu myös luomuviljelyyn.