Jatketaanko keskustelua?

Jos kiinnostuit ja haluat kuulla lisää, mitä logistiikan siirtyminen kaasuun käytännössä vaati, autamme mielellämme!

Ota meihin yhteyttä

Asiantuntijamateriaalit puhtaampaan logistiikkaan

Tutustu maksuttomiin asiantuntijamateriaaleihimmme ympäristöystävällisestä ja kustannustehokkaasta logistiikasta.

 

Tutustu materiaaleihin

Ohjeet nesteytetyn kaasun tankkaamiseen

Suorita verkkokurssi ja katso tankkausohjeet nesteytetyn kaasun tankkaamiseen tankkausasemillamme.

Siirry koulutussivulle

Katso tankkausohjevideot

Refueling instruction

Refueling instruction videos

 

 

Kuljeta tehokkaasti kaasulla – säästät kuluissa ja päästöissä

Kuljetuslogistiikassa kilometrejä kertyy valtavasti, joten polttoaineella ja sen hinnalla on todella merkitystä. Kaasu on kustannustehokas esimerkiksi dieseliin verrattuna, ja vaihtamalla kaasuun yrityksesi säästää paitsi polttoainekustannuksissa myös haitallisissa päästöissä. Tutustu vaihtoehtoihin tai kysy asiantuntijoiltamme – me autamme sinua ja yritystäsi toimimaan fiksummin.

Ajettaessa kuluva polttoaine on yksi suurimmista kulueristä maantieliikenteessä, joten polttoaineiden hinnat heijastuvat suoraan kuljetuslogistiikan kustannustehokkuuteen. Gasumin kattava kaasupolttoaineiden valikoima ja tankkausasemien verkosto mahdollistavat sen, että voimme tarjota yritysasiakkaillemme kustannustehokkaan, luotettavan ja kilpailukykyisen polttoaineen, on se sitten maakaasua (LNG, CNG) tai biokaasua (LBG, CBG).

Tankkaamalla maakaasua voi saavuttaa jopa 25 prosentin vuotuiset polttoainesäästöt verrattuna esimerkiksi fossiiliseen dieseliin. Laskuristamme voit tarkistaa, miltä säästöt näyttäisivät sinun yrityksesi kohdalla.

Gasum_traffic_website_infographics1_rajattu.png

Laskelma perustuu arvioon ja säästöprosentit vaihtelevat riippuen vuosittaisista ajosuoritteista ja polttoaineiden hintamuutoksista.

Kaasu kannattaa runko- ja paikallisliikenteessä

Maakaasu ja biokaasu ovat sekä nesteytettynä että paineistettuna kustannustehokkaita polttoaineita, joilla voi vähentää liikenteen päästöjä eri kuljetustarpeissa:

  • Runkoliikenteessä

  • Paikallisjakelussa

  • Jätekuljetuksissa

  • Bussiliikenteessä

Nesteytettyä maa- ja biokaasua käyttävä ajoneuvo kulkee ajoneuvomallista riippuen yhdellä tankkauksella jopa 1 600 kilometriä. Tankillinen paineistettua maa- tai biokaasua riittää puolestaan jopa 600 kilometrin matkalle, riippuen mallista. Tarkista kartalta tankkausasemien sijainnit Pohjoismaissa.

Kumppanimme kertovat

”Vuodessa 120 000–140 000 kilometriä ajavat saavat kolmen vuoden jälkeen käännettyä hankintahinnan niin, että polttoainekuluissa aletaan säästää nesteytetyllä maakaasulla."

– Kuljetusyrittäjä Marko Järvimäki

Gasumin asiakkaana maksat yrityksen tankkaukset GasCard-maksukortilla, joten kuluja on myös helppo seurata.

Biokaasu on edelläkävijän valinta

Biokaasu on uusiutuva polttoaine ja siksi houkutteleva erityisesti edelläkävijäyrityksille, jotka haluavat minimoida aiheuttamansa ympäristökuormituksen. Biokaasun hinta on maakaasua korkeampi johtuen suuremmista tuotantokustannuksista, ja niiden kattamiseen tällä hetkellä käytettävästä preemiosta.  

Siirtyminen maakaasun käyttöön mahdollistaa yrityksellesi tulevaisuudessa myös helpon siirtymisen biokaasun käyttöön, sillä sama moottoriteknologia on yhteensopiva molempien kaasuvaihtoehtojen kanssa. Voit jopa ajaa yrityksesi omista jätteistä tuotetulla biokaasulla ryhtymällä Gasumin kierrätys- ja jätepalveluiden asiakkaaksi. Valmistamme biokaasua muun muassa erilliskerätystä biojätteestä, elintarviketeollisuuden sivuvirroista, kauppojen hävikistä ja jätevesilietteistä.

Pyydä arvio yrityksesi polttoainekustannuksista!

Ota meihin yhteyttä, ja asiantuntijamme auttavat sinua valitsemaan yrityksesi tarpeisiin parhaiten sopivan polttoaineratkaisun päästöjen vähentämiseksi kustannustehokkaasti.

 

Laskurin tulos on suuntaa-antava arvio säästöistä ja päästövähenemästä. CO2-päästökertoimena on käytetty diesel 2,61 kgCO2/l, LNG 2,7 ja LBG 0,39 kgCO2/kg. LNG-rekkaveturin kulutus verrataan vastaavan kokoiseen diesel-rekkaveturiin.