Hellapoliisin uusi kaasuauto on sporttinen kaunotar, joka kulkee biojätteellä

Hellapoliisi-ruokasivustostaan tunnettu Kati Jaakonen toivoo autolta turvallisuutta, virtaviivaisuutta ja ekologisuutta. Katin uusi kaasuauto, sporttinen Audi, on kaikkea tätä – ja tuo lisäksi säästöä tankkauskuluihin.

Miksi valitsit kaasuauton?

Valitsimme kaasuauton kuultuamme, että sen polttoaine valmistetaan biojätteistä. Mikä olisi ollut osuvampi tankkaustapa ruoka-alan ihmiselle? Kaikki hyötykäyttöön -ajatus tuntui järkevältä.

Mikä sinulle on autossa tärkeintä?

Autossa tärkeintä on, että se on turvallinen ja siihen voi luottaa. Täytyy myöntää, että olen sen verran turhamainenkin, että se saa olla myös kaunis. Meille tärkeää on ollut myös se, että tankkaus sujuu sutjakkaasti. Siksi kaasuauto oli meille ehdottomasti paras valinta. Bensalla kulkevaan autoon verrattuna tulee säästöä tankkauskuluissa, ja biokaasu on myös ekologinen valinta.

Hellapoliisi Kati Jaakonen autonsa Audi A5 g-tron kanssa

Millainen tyyppi autosi on?

Autoni on sporttinen kaunotar, hyvä ystävä, jonka kanssa tehdään mökkimatkat, kuljetaan yhdessä arjessa ja jonka uumenissa puhutaan työpuheluita ja vaihdetaan kuulumisia ystävien kanssa.

Kenelle suosittelisit kaasuautoilua?

Kaikille, jotka arvostavat sujuvaa arkea ja säästöä polttoainekuluissa. Emme ole keksineet yhtään huonoa puolta näiden ajettujen liki 14 000 kilometrin aikana. No jos saisi toivoa, kaasutankki voisi olla hieman suurempi, mutta tämänkin kanssa olemme pärjänneet oikein hyvin.

Onko vinkkejä, miten kaasuauto kannattaa hankkia?

Me hankimme automme uutena, koska miehelleni tärkeää oli uusin tekniikka. Uusi kaasuauto on yksi vaihtoehto, mutta moni kaasuautoilija on hankkinut autonsa käytettynä Ruotsista. Näissä autoissa onkin ollut todella isot kaasutankit, joten käytetyn auton hankkiminen voi olla hyvä ratkaisu.

Haluaisin myös muistuttaa, että tavallisesta autosta voi muutamalla tehdä kaasukäyttöisen.

Ensin kannattaa kuitenkin selvittää oman alueen kaasutankkausmahdollisuus. Meidän vakioreitillämme, Helsinki–Mikkeli-välillä, on useita asemia.

Toivon, että tulevaisuus tuo Suomeen ja maailmalle yhä enemmän kaasuasemia, sillä se jos mikä on ekoteko. Olisi järjetöntä jättää käyttämättä hyödyksi biojätteet, joista voisimme tehdä uusiutuvaa energiaa.

Ajan kaasulla, aja sinäkin.

Tutustu Hellapoliisin herkullisiin resepteihin.