Kaasuauto Ruotsista kannattaa – Jannen vinkit kaasuauton hankintaan

”Ei ole salaisuus, että tällä hetkellä kaasuauto on varmaankin kaikista edullisin käyttöauto”, toteaa kaasuauton Ruotsista hankkinut Janne Flyktman.

Miksi valitsit kaasuauton? 

Vähäisemmät päästöt eli ympäristösyyt oli yksi iso tekijä. Biokaasu on paras ratkaisu ympäristön kannalta, ja sen saanti on helppoa, kun on hyvät jakelukanavat. Pidän myös ajatuksesta, että biojätettä voidaan hyödyntää polttoaineen tuotannossa.

Myös säästöt polttoainekuluissa kiinnostivat, sillä ajan paljon.

Miten hankit kaasuautosi?

Hankin kaasuauton Ruotsista, jossa on Suomea enemmän tarjontaa. Etsin Volkswagen Passatia tai Audia. Löysin kiinnostavan Passatin, jonka Ruotsissa asuva ystäväni kävi koeajamassa puolestani.

Kaasuautojen valikoima on Suomessakin lisääntynyt. On eri liikkeitä ja myyntikanavia. Kannattaa vertailla vaihtoehtoja ja lähteä rohkeasti testaamaan.

Kaasuauto Ruotsista – miten kannattaa toimia?

Auton osto Ruotsista kannattaa suunnitella tarkkaan. Ruotsissa on edelleen edulliset hinnat ja valikoimaa löytyy.

Yksityiseltä myyjältä ostamisessa on omat riskinsä. Jos auton hakee itse, se on syytä tutkia tarkoin, kuten aina mitä tahansa käytettyä autoa ostettaessa. Kannattaa käyttää auto vaikka jollain paikallisella autotohtorilla, jos ei itse ole hyvin perillä tekniikasta. Liikkeestä on hieman turvallisempi ostaa kuin yksityiseltä myyjältä, mutta silti pitää olla tarkkana.

Auton hankkimisen prosessi ei ole vaikea. Kannattaa etsiä pari-kolme vaihtoehtoa ja mennä paikan päälle katsomaan ja testaamaan. Paperityö ei ole vaikeaa, ja Ruotsissa osataan auttaa. Myöskään Tullissa ja Suomen puolella paperityöt eivät ole vaativa homma.

Apuna voi käyttää myös autovälittäjää eli tuontipalvelua, jolloin säästää omaa aikaa ja vaivaa.

Kaasuautoilija Janne Flyktman kaasuauton edessä

Mikä sinulle on autossa tärkeintä?

Helppous. Auto on minulle työväline. On tärkeää, että ajaminen sujuu helposti ja pystyn kuljettamaan tavaroita. Myös turvallisuus on tärkeää. 

Millainen tyyppi autosi on?

Autoni on työjuhta. Joudun yrittäjänä kuskaamaan paljon tavaraa. Autoni ovat olleet lähes 30 vuoden ajan farmarimalleja. Olen tykännyt saksalaisista autoista, kuten Audi, BMW ja Volkswagen. Niihin on aina voinut luottaa.

Mikä on parasta kaasuautoilussa?

Tiedän osallistuvani ympäristötalkoisiin ajamalla kaasuautoa. Hallituksenkin pitäisi kannattaa kaasuautoilua entistä enemmän.

Kenelle suosittelisit kaasuautoilua?

Ihan jokaiselle, jonka lähiympäristöstä löytyy kaasutankkausasema. Ei se salaisuus ole, että tällä hetkellä kaasuauto on varmaankin kaikista edullisin käyttöauto.

Ajan kaasulla, aja sinäkin.