Janne Flyktman

Janne Flyktman

Kaasuautoilija vuodesta: 2021

Auto: Volkswagen Passat Variant EcoFuel

Ajokilometrejä vuodessa: 30 000–40 000

Opas kaasuauton hankintaan

Yhä useampi valitsee nyt auton, jossa on bensatankin lisäksi myös kaasutankki. Kaasuauto on paitsi edullinen vaihtoehto, myös oiva tapa vähentää liikenteen päästöjä. Olemme koostaneet tiiviin tietopaketin yleisimmistä kaasuautoiluun liittyvistä asioista. 


Lue lisää

21.06.2022

Kaasuauto Ruotsista kannattaa – Jannen vinkit kaasuauton hankintaan

”Ei ole salaisuus, että tällä hetkellä kaasuauto on varmaankin kaikista edullisin käyttöauto”, toteaa kaasuauton Ruotsista hankkinut Janne Flyktman.

Miksi valitsit kaasuauton? 

Vähäisemmät päästöt eli ympäristösyyt oli yksi iso tekijä. Biokaasu on paras ratkaisu ympäristön kannalta, ja sen saanti on helppoa, kun on hyvät jakelukanavat. Pidän myös ajatuksesta, että biojätettä voidaan hyödyntää polttoaineen tuotannossa.

Myös säästöt polttoainekuluissa kiinnostivat, sillä ajan paljon.

Miten hankit kaasuautosi?

Hankin kaasuauton Ruotsista, jossa on Suomea enemmän tarjontaa. Etsin Volkswagen Passatia tai Audia. Löysin kiinnostavan Passatin, jonka Ruotsissa asuva ystäväni kävi koeajamassa puolestani.

Kaasuautojen valikoima on Suomessakin lisääntynyt. On eri liikkeitä ja myyntikanavia. Kannattaa vertailla vaihtoehtoja ja lähteä rohkeasti testaamaan.

Kaasuauto Ruotsista – miten kannattaa toimia?

Auton osto Ruotsista kannattaa suunnitella tarkkaan. Ruotsissa on edelleen edulliset hinnat ja valikoimaa löytyy.

Yksityiseltä myyjältä ostamisessa on omat riskinsä. Jos auton hakee itse, se on syytä tutkia tarkoin, kuten aina mitä tahansa käytettyä autoa ostettaessa. Kannattaa käyttää auto vaikka jollain paikallisella autotohtorilla, jos ei itse ole hyvin perillä tekniikasta. Liikkeestä on hieman turvallisempi ostaa kuin yksityiseltä myyjältä, mutta silti pitää olla tarkkana.

Auton hankkimisen prosessi ei ole vaikea. Kannattaa etsiä pari-kolme vaihtoehtoa ja mennä paikan päälle katsomaan ja testaamaan. Paperityö ei ole vaikeaa, ja Ruotsissa osataan auttaa. Myöskään Tullissa ja Suomen puolella paperityöt eivät ole vaativa homma.

Apuna voi käyttää myös autovälittäjää eli tuontipalvelua, jolloin säästää omaa aikaa ja vaivaa.

Mikä sinulle on autossa tärkeintä?

Helppous. Auto on minulle työväline. On tärkeää, että ajaminen sujuu helposti ja pystyn kuljettamaan tavaroita. Myös turvallisuus on tärkeää. 

Millainen tyyppi autosi on?

Autoni on työjuhta. Joudun yrittäjänä kuskaamaan paljon tavaraa. Autoni ovat olleet lähes 30 vuoden ajan farmarimalleja. Olen tykännyt saksalaisista autoista, kuten Audi, BMW ja Volkswagen. Niihin on aina voinut luottaa.

Mikä on parasta kaasuautoilussa?

Tiedän osallistuvani ympäristötalkoisiin ajamalla kaasuautoa. Hallituksenkin pitäisi kannattaa kaasuautoilua entistä enemmän.

Kenelle suosittelisit kaasuautoilua?

Ihan jokaiselle, jonka lähiympäristöstä löytyy kaasutankkausasema. Ei se salaisuus ole, että tällä hetkellä kaasuauto on varmaankin kaikista edullisin käyttöauto.

Ajan kaasulla, aja sinäkin.

 

Tutustu myös
Hellapoliisi Kati Jaakonen ajaa kaasuautolla.
ARTIKKELI

Hellapoliisin uusi kaasuauto on sporttinen kaunotar, joka kulkee biojätteellä

Hellapoliisi-ruokasivustostaan tunnettu Kati Jaakonen toivoo autolta turvallisuutta, virtaviivaisuutta ja ekologisuutta. Katin uusi kaasuauto, sporttinen Aud...

Lue lisää
Content image
ARTIKKELI

Kaasu-Audi on oiva työsuhdeauto

Henri Lehijoesta tuli kaasuautoilija kertaheitolla, kun uusien Audi-mallien joukosta löytyi kiinnostava Audi A4 g-tron.

Lue lisää
Lari lLähdesmäki valitsi työsuhdeautoksi kaasuauton
ARTIKKELI

Entistä ekologisempi työsuhdeauto

Kuopiolaisella Lari Lähdesmäellä on ollut useita työsuhdeautoja, mutta nyt alla on ensimmäinen, joka kulkee kaasulla.

Lue lisää