Onnisen kaasukuorma-autoliikenteessä

Kaasukuorma-auto siivittää tukkuyrityksen kohti ilmastotavoitteita

Onninen on LVI- ja sähköalan tukkukauppayritys, jonka kuljetukset kulkevat kaasukuorma-autojen ansiosta aiempaa ilmastoystävällisemmin.

Biokaasulla toimiva raskaan kaluston ajoneuvo sopii mainiosti tukkukauppayrityksen logistiikan tueksi. Tämä huomattiin LVI- ja sähköalan tukkukauppayritys Onnisella pian sen jälkeen, kun ensimmäiset kaasukuorma-autot alkoivat kuljettaa Onnisen tuotteita.

Onnisen tuotteet ovat kulkeneet jo parin vuoden ajan kaasukäyttöisellä Ivecolla. Kuluvana syksynä kaasukuorma-autokalusto täydentyi rakennustarvikkeiden kuljetukseen soveltuvalla Renaultilla.

Myös Onnisen asiakkaat ovat kiitelleet ilmastoystävällistä valintaa.

– Asiakaskunnalta on tullut ainoastaan positiivista palautetta biokaasulla toimivien kuorma-autojen valinnasta. Moni on sanonut, että on hyvä, että olemme lähteneet vähentämään päästöjä. Uskon, että puhtaammat kuljetukset ovat meidän etu myös kilpailutuksissa, kertoo Onnisen kuljetuspäällikkö Samuli Pohjonen.

Kaasukuorma-autot ovat osa Onnisen ja yhtiön omistajan Keskon vastuullisuusstrategiaa: Onninen ja Kesko pyrkivät täysin hiilineutraaleiksi vuoteen 2025 mennessä.

– Olemme kokeilleet jo aiemmin erilaisia keinoja saavuttaa päästötavoitteet. Ajossa on myös esimerkiksi sähköauto ja sähköpolkupyörä. Kaasuautoista haemme korvaajaa dieselkäyttöisille kuorma-autoille, Pohjonen sanoo.

Pohjosen mukaan ilmastotavoitteet saavutetaan yhdistelemällä, kokeilemalla ja etsimällä erilaisia vaihtoehtoja.

– Kaasuauto sopii hyvin tähän joukkoon. Kaasuasema löytyy jakelukeskuksemme vierestä, ja Etelä-Suomessa kaasutankkausasemia on muutenkin kiitettävästi tarjolla.

Vähäpäästöiset ajoneuvot kiinnostavat kuljetusyrityksiä

Kuljetusalalla riittää kirittävää, jotta monien yritysten asettamat ilmastotavoitteet voidaan saavuttaa. Onniselle kuljetuksia ajavan Timecapin toimitusjohtajan Jani Mäkisen mukaan kiinnostus vähäpäästöisiä kuljetusajoneuvoja kohtaan on varmassa kasvussa.

Timecapin toimitusjohtaja Jani Mäkinen

Onniselle kuljetuksia ajavan Timecapin toimitusjohtajan Jani Mäkisen mukaan kaasukuorma-autot ovat olleet kuljettajille positiivinen yllätys. 

– Isompi siirtymä vähäpäästöisiin kuljetusajoneuvoihin on varmasti tuloillaan. Olemme lähteneet asiakkaiden kanssa proaktiivisesti hakemaan kokemusta erityyppisistä käyttövoimavaihtoehdoista, ja kaasu on yksi lupaava vaihtoehto, Mäkinen kertoo.

Timecapin kalustoon kuuluu noin 70 ajoneuvoa. Onniselle tehtävät ajot ovat käytännössä Uudenmaan alueella tapahtuvaa kappaletavaroiden jakelua.

– Molemmat Onnisen käytössä olevat kaasukuorma-autot ovat tällaisessa ajossa. Jakelemme LVIS-tuotteita pääsääntöisesti rakennustyömaille ja muille Onnisen asiakkaille Uudenmaan alueella, Mäkinen sanoo.

Kaasu kuljettaa siinä missä diesel

Timecapin kuljettajille kaasukuorma-autot ovat olleet positiivinen yllätys.

– Kuljettajat ovat kokeneet kaasuautot kaiken kaikkiaan yhdenvertaisiksi perinteisen dieselkaluston rinnalla. Ainoastaan paineistettua kaasua hyödyntävien ajoneuvojen tankkausvälit ovat toistaiseksi dieselajoneuvoja hieman tiheämmät. Muuten kaasukuorma-auto pärjää niin teknisesti kuin ominaisuuksiltaan mainiosti siinä missä diesel.

Onnisen rakennustarvikkeita kuljettava kaasukäyttöinen Renault kuorma-auto

Viime syksynä kaasukuorma-autokalusto täydentyi rakennustarvikkeiden kuljetukseen soveltuvalla Renaultilla

Mäkisen mukaan kuljetusyhtiöiden kannattaakin pohtia vähäpäästöisten kuljetusten mahdollisuuksia yhdessä asiakkaiden kanssa avoimesti keskustellen. Puhtaampien ratkaisujen merkitys korostuu erityisesti, kun punnitaan suuria tulevaisuuden investointeja.

Onko sinunkin yritykselläsi haussa reitti kohti puhtaampaa tulevaisuutta? 

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää kaasulogistiikan mahdollisuuksista.

Ota yhteyttä