Gasum on mukana BBC StoryWorks Commercial Productionsin tuottamassa Humanising Energy -sarjassa

Humanising Energy sarja esittelee ihmisiä ja yhteisöjä, jotka ovat energiamurroksen takana kun maailma siirtyy kohti uusiutuvaa energiaa. Sarja sisältää lyhyitä videoita 20 eri yrityksestä tai yhteisöstä eri puolelta maailmaa. Gasumin ja K-ryhmän kiertotalousyhteistyö ja uusiutuvan biokaasun tuotanto on mukana sarjassa.

Gasumin kiertotalousyhteistyö K-ryhmän kanssa esitetään sarjassa yhtenä ratkaisuna energiamuutoksessa kohti uusiutuvaa energiaa ja päästöjen vähentämistä. Biojäte noin 400 K-ruokakaupasta toimitetaan Gasumin biokaasulaitoksille, missä jätteestä tuotetaan uusiutuvaa biokaasua. Biokaasua hyödynnetään mm. liikenteen polttoaineena mutta myös esimerkiksi Pirkka-jäätelön valmistuksessa Fronerin jäätelötehtaalla Turengissa.

Humanising Energy -sarjan jaksoa kuvattiin Suomessa kesällä 2021, kun BBC StoryWorksin kuvausryhmä vieraili Gasumin biokaasulaitoksella Lohjalla, K-supermarket Lasihytissä Espoossa sekä Froneri Finlandin jäätelötehtaalla Turengissa.

Humanising Energy -sarjan on tuottanut BBC StoryWorks Commercial Productions, ja sen esittää World Energy Council. Sarja sai ensi-iltansa World Energy Weekin aikana 5. lokakuuta 2021.

Lue lisää sarjasta ja katso kaikki sen osat osoitteessa humanisingenergy.com.