Yritysvastuuraportointi 2022
Työllämme on yhteinen tarkoitus: puhtaampi energia. Ilmastonmuutoksen hillitseminen ja kiertotalous ovat strategiamme keskeisiä ajureita.
Haluamme olla mukana mahdollistamassa elämyksiä meille kaikille. Teemme yhteistyötä tieteen, taiteen ja urheilun organisaatioiden kanssa.
Yritysvastuu ja kestävä kehitys nähdään Gasumilla kokonaisvaltaisena toimintana, joka kytkeytyy tiiviisti strategiaamme. Teemme töitä puhtaamman huomisen puolesta.
Tarjoamme puhtaampaa energiaa asiakkaillemme lämmön ja sähkön yhteistuotantoon, teollisuuden tarpeisiin sekä maa- ja meriliikenteeseen Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Autamme asiakkaitamme pienentämään omaa hiilijalanjälkeään sekä heidän asiakkaidensa hiilijalanjälkeä.
Yhtiö kartoitti sidosryhmien näkemyksiä vastuullisuudesta sidosryhmädialogin avulla ja asetti päivitetyt vastuullisuuden tavoitteet ja yritysvastuuohjelman konsernissa.
Yhtiömme yritysvastuuteemoja ovat henkilöstö, turvallisuus, kaasun saatavuus, kiertotalous, ilmastonmuutoksen hillintä ja kestävä liiketoiminta.
Yritysvastuuohjelma on linkitetty myös yhtiön näkökulmasta keskeisiin YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin, joiden saavuttamista yhtiö edistää omalla toiminnallaan.
Gasumin yritysvastuusta raportoidaan sidosryhmille kansainvälisen GRI-standardin mukaisesti. Yritysvastuuraporttimme löydät tästä: 2022, 2021, 2020.
Gasumilla on myös osana yhtiön rahoitusstrategiaa vihreän rahoituksen viitekehys (Gasum Green Funding Framework), jonka avulla yhtiö osoittaa liiketoiminnan positiivisia ympäristö- ja ilmastovaikutuksia. Yhtiö julkaisee Green Funding Impact -raportin.
Viestimme ajankohtaisista vastuullisuuden teemoista verkkosivuillamme sekä sosiaalisessa mediassa ja vuosittain yritysvastuuraportissa sekä vuosikatsauksessamme.
Code of Conduct
Gasumin Toiminnan perusta – Code of Conduct määrittelee yhtiön vastuulliset liiketoimintakäytännöt ja tapamme toimia asiakkaiden ja sidosryhmien kanssa Business Code of Conduct -ohjeistossamme sekä henkilöstön kesken organisaationa.
Gasum kehittää määrätietoisesti pohjoismaista kaasuinfrastruktuuria lisätäkseen vähäpäästöisen energian tuotantoa ja jakelua myös meriliikenteen käyttöön.
Biojätteiden avulla yritykset osaksi kiertotaloutta – Gasum kierrättää vuosittain noin 500 000 tonnia suomalaista biomassaa biokaasuksi