Content image

Elina Saarivuori

Sustainability Manager
p. 050 911 2668
Elina.Saarivuori@gasum.com

Lisätietoja tietosuojakäytännöistämme koskien henkilötietojesi käsittelyä, oikeuksistasi ja kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi saat Gasumin tietosuojaselosteesta.

Yritysvastuuraportointi 2019

Tutustu yritysvastuun edistymisaskeleihimme.

 

Yritysvastuuraportti 2019

 

Yritysvastuunohjelma ja edistymisaskeleet

Content image

Sponsorointi ja yhteistyöt

Haluamme olla mukana mahdollistamassa elämyksiä meille kaikille. Teemme yhteistyötä tieteen, taiteen ja urheilun organisaatioiden kanssa.


Yritysvastuu Gasumilla

Jaa:

Yritysvastuu ja kestävä kehitys nähdään Gasumilla kokonaisvaltaisena toimintana, joka kytkeytyy tiiviisti strategiaamme. Teemme töitä puhtaamman huomisen puolesta.  

Tarjoamme puhtaampaa energiaa asiakkaillemme lämmön ja sähkön yhteistuotantoon, teollisuuden tarpeisiin sekä maa- ja meriliikenteeseen Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Autamme asiakkaitamme pienentämään omaa hiilijalanjälkeään sekä heidän asiakkaidensa hiilijalanjälkeä.

Yritysvastuuohjelma ja raportointi

Yhtiö kartoitti sidosryhmien näkemyksiä vastuullisuudesta sidosryhmädialogin avulla ja asetti päivitetyt vastuullisuuden tavoitteet ja yritysvastuuohjelman konsernissa. 

Yhtiömme yritysvastuuteemoja ovat henkilöstö, turvallisuus, kaasun saatavuus, kiertotalous, ilmastonmuutoksen hillintä ja kestävä liiketoiminta.

Yritysvastuuohjelma on linkitetty myös yhtiön näkökulmasta keskeisiin YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin, joiden saavuttamista yhtiö edistää omalla toiminnallaan.

Gasumin yritysvastuusta raportoidaan sidosryhmille kansainvälisen GRI-standardin mukaisesti. Yritysvastuuraporttimme löydät julkaisupankissamme: 201920182017201620152014, 2013.

Gasumilla on myös osana yhtiön rahoitusstrategiaa vihreän rahoituksen viitekehys (Gasum Green Funding Framework), jonka avulla yhtiö osoittaa liiketoiminnan positiivisia ympäristö- ja ilmastovaikutuksia.

Viestimme ajankohtaisista vastuullisuuden teemoista verkkosivuillamme sekä sosiaalisessa mediassa ja vuosittain yritysvastuuraportissa sekä vuosikatsauksessamme.

Code of Conduct

Gasumin Toiminnan perusta – Code of Conduct määrittelee yhtiön vastuulliset liiketoimintakäytännöt ja tapamme toimia asiakkaiden ja sidosryhmien kanssa sekä henkilöstön kesken organisaationa.

Content image

Puhtaamman energian puolesta

Vuonna 2019 torjuimme ilmastonmuutosta muun muassa lisäämällä vähähiilisten polttoaineiden saatavuutta maa- ja meriliikenteessä sekä käyttämällä energiatehokkaissa toiminnoissamme sataprosenttisesti uusiutuvaa sähköä.

Artikkeli

Miten meriliikenteen rikkipäästöjä vähennetään?

Gasum kehittää määrätietoisesti pohjoismaista kaasuinfrastruktuuria lisätäkseen vähäpäästöisen energian tuotantoa ja jakelua myös meriliikenteen käyttöön.

Gasum on pohjoismaiden suurin LNG-jakelija ja haluamme tarjota osaamisemme kaikille meriliikenteen toimijoille, jotka harkitsevat ympäristöystävällisempiä ratkaisuja.