Gasumin strategia: Askel askeleelta kohti puhtaampaa huomista

Strategiamme antaa suuntaviivat matkalle kohti uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja hiilineutraalia tulevaisuutta. Uskomme, että kaasumarkkinan laajentuminen ja uudet innovaatiot ovat edellytys puhtaammalle huomiselle. Uudistuminen on keskeinen osa strategiaamme.

Missiomme on ”Puhtaampaa energiaa” ja visiomme on johtaa pohjoismaista kaasuekosysteemiä. Strategian neljä osa-aluetta muodostavat toimintamme kivijalan ja vaikuttavat koko toimintaamme aina asiakastyöstä ja investoinneista vaikuttamiseen ja vastuullisuuden kehittämiseen.

  • edistämme kestävää kehitystä

  • myymme kilpailukykyistä kaasua

  • kehitämme älykästä kaasujärjestelmää

  • rakennamme uutta Gasumia.

”Kun lapseni kysyvät työstäni, kerron tuottavani esimerkiksi Kouvolan lakritsia, Fazerin puuroa ja Pauligin kahvia puhtaalla energialla ja suomalaisella työllä."

Juha Häkämies, Gasumin strategiajohtaja

Gasum tulevaisuudessa

Kiertotalous: orgaanisesta jätteestä biokaasua

”Gasum on edelläkävijä zero-waste -ajattelussa, jossa yritysten jätteet tullaan hyödyntämään paikallisesti energiaksi. Ajattelumallin edistäminen on ylpeydenaihe kaikille gasumlaisille.”

Kiertotaloudessa raaka-aineet kiertävät kokonaisvaltaisesti. Kun lakritsia valmistetaan paikallisesta viljasta, tuotantoprosessin ylijäämä viedään biokaasulaitokseen. Biokaasun tuotannosta yli jäävä mädätysjäännös voidaan taas puolestaan viedä biokaasulla kulkevilla rekoilla takaisin samoille viljapelloille lannoitteeksi.


Digitaalisaatio säästää ympäristöä

"Kehitämme vähähiilistä tulevaisuutta asiakkaillemme, ja haluamme johtaa pohjoismaiset yritykset ja kuluttajat valitsemaan ympäristöystävällisen ja paikallisen vaihtoehdon.”

Digitalisaatio mahdollistaa oman toimintamme tehostamisen yhä ympäristöystävällisemmäksi esimerkiksi logistiikkaa optimoimalla ja tiedonkeruuta helpottamalla. Se parantaa huoltovarmuutta, ennakoitavuutta ja säästää asiakkaidemme kustannuksia.


Innovaatiot ja 10 vuoden visio

"Kaasun käytön kasvu on edellytys kunnianhimoisten päästötavoitteiden toteutumiselle.”

Kymmenen vuoden kuluttua valtaosa energiasta on uusiutuvaa, ja biokaasu on jo merkittävässä roolissa kotimaan energiatuotannossa. Itämeren meriliikenne ja jakelu- ja raskas maantieliikenne on siirtynyt kokonaan puhtaaseen energiaan. Vedyn muuttaminen kaasuksi, on sekin ottanut merkittäviä edistysaskeleita. Näissä kaikissa Gasum on jo nyt aktiivinen innovaattori. Erottaudumme investoimalla tulevaisuuden vaihtoehtoihin.

"Olemme Gasumilla kiteyttäneet arvomme yhteen lauseeseen: 'Määrätietoisesti ja vastuullisesti kohti uusia mahdollisuuksia.' Lue lisää yritysvastuuohjelmastamme.

Asiakaspalvelussamme on ruuhkaa

Lue lisää Sulje