Mika Wiljanen, toimitusjohtaja, Gasum

”Energiamarkkinat muuttuvat nyt nopeammin ja rajummin kuin koskaan aiemmin. Olemme Gasumilla ainutlaatuisessa asemassa palvellaksemme asiakkaitamme heidän siirtymässään kohti hiiletöntä tulevaisuutta.”

Mika Wiljanen, toimitusjohtaja

Gasum – kumppanisi energiamurroksessa

Tarkoituksemme ja päämäärämme, puhtaampi energia, on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan aiemmin. Yhdessä kumppaniemme kanssa tarjoamme asiakkaillemme vakaan ja luotettavan alustan, joka takaa vähähiilisen ja uusiutuvan energian toimitukset niin teollisuudelle, merenkululle kuin liikenteelle.

Me Gasumilla haluamme olla kumppanisi energiamurroksessa. Uusiutuvan energian, kuten biokaasun ja sähkön, sekä päästöihin ja riskienhallintaan liittyvien palveluiden avulla autamme asiakkaitamme kohti hiiletöntä tulevaisuutta.

Strategiamme perustana on tarjota asiakkaillemme energiatuotteiden ja -palvelujen alusta, joka koostuu biokaasun, maakaasun ja uusiutuvan energian koko arvoketjuista. Lähitulevaisuudessa siirrymme toiminnassamme enemmän kohti uusiutuvaa kaasua ja sähköä. 

7 TWh uusiutuvaa kaasua vuoteen 2027 mennessä

Tavoitteenamme on tuoda markkinoille vuodessa seitsemän terawattituntia (TWh) uusiutuvaa kaasua vuoteen 2027 mennessä. Saavutamme tavoitteen sekä lisäämällä investointeja omaan biokaasun tuotantoomme, että hankkimalla sertifioitua biokaasua luotettavilta yhteistyökumppaneilta. Kun saavutamme tämän tavoitteen, olemme samalla saavuttaneet asiakkaillemme 1,8 miljoonan tonnin kumulatiivisen hiilidioksidisäästön. 

Nesteytetty maakaasu on edelleen tärkeä askel kohti päästöjen vähentämistä meri- ja maakuljetussektoreilla lähitulevaisuudessa. Jatkuvasti lisääntyvä kiinnostus nesteytettyä biokaasua eli LBG:tä kohtaan on vahva merkki siitä, että hiilidioksidipäästöjen vähentäminen edelleen on mahdollista. 

Kehitämme jatkuvasti kykyjämme ja tarjontaamme uusiutuvan sähkön markkinoilla vahvistaaksemme kilpailuetuamme. Strategiamme toteuttamisen tärkeä prioriteetti on panostaminen henkilöstömme osaamiseen ja hyvinvointiin, samoin kuin prosessien jatkuva parantaminen ja tietoon perustuvien päätösten tekeminen. 

Gasum strategy 2022 1200x780.png

Content image

Kohti puhtaampaa huomista

Vastuullisuus on meille pitkän aikavälin strategia. Olemme sitoutuneet vastuulliseen liiketoimintaan niin siinä, mitä asioita teemme kuin siinä, miten niitä teemme. Sitoumuksemme YK:n Global Compact -aloitteeseen tukee tätä työtä.