Jatketaanko keskustelua?

Jos kiinnostuit ja haluat kuulla lisää, mitä logistiikan siirtyminen kaasuun käytännössä vaati, autamme mielellämme!

 

Ota meihin yhteyttä

Asiantuntijamateriaalit puhtaampaan logistiikkaan

Tutustu maksuttomiin asiantuntijamateriaaleihimmme ympäristöystävällisestä ja kustannustehokkaasta logistiikasta.

 

Tutustu materiaaleihin

Ohjeet nesteytetyn kaasun tankkaamiseen

Suorita verkkokurssi ja katso tankkausohjeet nesteytetyn kaasun tankkaamiseen tankkausasemillamme.

Siirry koulutussivulle

Katso tankkausohjevideot

Refueling instruction

Refueling instruction videos

 

 

Vähäpäästöinen kaasu on vastuullinen valinta

Yrityksillä on monia syitä tehdä kestäviä valintoja toimitusketjunsa jokaisessa vaiheessa. Taustalla vaikuttavat omat arvot, päästövähennystavoitteet ja myös kuluttajien toiveet ympäristöystävällisyydestä. Kaasu on kilpailukykyinen ratkaisu kuljetuslogistiikan päästöhaasteisiin nyt ja tulevaisuudessa. Tutustu tarkemmin tarjoamiimme polttoaineisiin ja ota yhteyttä – me autamme sinua ja yritystäsi toimimaan vastuullisemmin.

Suomessa liikenteen päästöjä on vähennettävä vuoden 2005 tasoon verrattuna 50 prosenttia kuluvan vuosikymmenen aikana. Yhteisiin päästötavoitteisiin pääsemiseksi ja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi kuljetuksissa tulee siirtyä vähäpäästöisiin polttoaineisiin mahdollisimman pian. Kuljetusyrityksille myönnetään nyt tukea kaasukäyttöisten kuorma-autojen hankkimista tai yli kolmen vuoden pitkäaikaisvuokrausta varten, lue lisää hankintatuesta.

Maa- ja biokaasu kuljettavat puhtaammin kuin diesel

Tankkaamalla dieselin sijaan maakaasua (LNG tai CNG) voi pienentää polttoaineen elinkaaren aikaisia kasvihuonekaasupäästöjä yli 20 prosenttia. Biokaasulla (LBG tai CBG) kasvihuonekaasupäästöt ovat jopa 90 prosenttia pienemmät.

Ovatko ilmastoteot ja logistiikkapalveluiden kestävyys teille tärkeitä? Kiinnostuitko logistiikan päästövähennyspotentiaalista? Näihin kysymyksiin vastaa tuore oppaamme vähäpäästöisestä ja kustannustehokkaasta logistiikasta, lataa opas tästä.

Laskurimme avulla voit selvittää, kuinka paljon sinun yrityksesi säästäisi päästöissä ja polttoainekuluissa nesteytetyllä kaasulla ajettaessa.

 

Gasum_traffic_website_infographics2_150620 (1).png

Gasumin kasvihuonekaasupäästölaskenta perustuu Energiaviraston kestävyyskriteeriohjeeseen ja RES-direktiivin mukaiseen kasvihuonekaasupäästövähennyksen määrittämiseen.

Lähipäästöt ja melu minimiin

Lähes kaikki kaasukäyttöiset ajoneuvot ovat hyvin hiljaisia: melutaso jää alle 72 desibelin. Osalle niistä onkin myönnetty muun muassa Piek Quiet Truck -sertifikaatti. Hiljaisuus on etuna varsinkin kaupungin keskustoissa ja asuinalueilla tehtävissä jakelu-, jäte- ja bussikuljetuksissa.

Lisäksi kaasun käytöstä syntyy vain murto-osa ihmiselle vaarallisia lähipäästöjä, kuten typen oksideja ja pienhiukkasia verrattuna perinteiseen dieseliin.

Gasum_traffic_website_infographics3_rajattu2.jpg

Lähde: Iveco

Biokaasu on vastuullisen toimijan valtti

Tuotamme uusiutuvaa biokaasua biokaasulaitoksissamme Suomessa esimerkiksi kotien ja kauppojen ruokahävikistä, jätevesilietteestä ja teollisuuden sivutuotteista. Biokaasun tuotanto edustaa kiertotaloutta parhaimmillaan, sillä valmistuksen yhteydessä syntyvää orgaanista ainesta voidaan hyödyntää ympäristöystävällisinä kierrätyslannoitteina suomalaisilla pelloilla. Voit jopa käyttää polttoaineena yrityksesi omista jätteistä tuotettua biokaasua ryhtymällä Gasumin kierrätys- ja jätepalveluiden asiakkaaksi. Näin toimivat jo esimerkiksi:

  • Lidl, jonka biojätteet kierrätetään biokaasuksi, jota puolestaan käytetään polttoaineena Lidlin tavaralogistiikassa sekä

  • Eerola-yhtiöt, jonka rasvakaivolietteestä valmistetaan biokaasua sen raskaan ja kevyen kaluston käyttöön.

Tarjoamallamme uusiutuvalla biokaasulla on pohjoismainen Joutsenmerkki-tunnus. Merkki helpottaa ympäristön kannalta kestävimpien tuotteiden ja palveluiden valinnassa.

Pyydä arvio kuljetustesi päästöistä!

Ota meihin yhteyttä, ja asiantuntijamme auttavat sinua valitsemaan yrityksesi tarpeisiin parhaiten sopivan polttoaineratkaisun päästöjen vähentämiseksi kustannustehokkaasti.

Laskurin tulos on suuntaa-antava arvio säästöistä ja päästövähenemästä. CO2-päästökertoimena on käytetty diesel 2,61 kgCO2/l, LNG 2,7 ja LBG 0,39 kgCO2/kg. LNG-rekkaveturin kulutus verrataan vastaavan kokoiseen diesel-rekkaveturiin.