Gasum vuonna 2015

  • Kotimaisen biokaasun myynti kasvoi 155 %

  • LNG-toimitusten määrä kasvoi 33 %

  • Biokaasun käyttö kasvoi liikenteessä 40 %

 

Gasumin Toiminnan perusta - Code of Conduct

Ohje määrittelee Gasum-konsernin periaatteet ja politiikat yhdeksi dokumentiksi, nimeltään Toiminnan perusta – Code of Conduct.Toiminnan perusta

Code of Conduct

Gasum lyhyesti

Olemme suomalainen energiayhtiö ja kaasualan paras asiantuntija Suomessa. Tavoitteenamme on yhdessä kumppaniemme kanssa edistää kehitystä kohti hiilineutraalia tulevaisuutta.

Tuomme Suomeen maakaasua, jalostamme kotimaista uusiutuvaa biokaasua ja siirrämme ja toimitamme kaasua energiantuotantoon, teollisuudelle, kotitalouksille ja maantie- ja meriliikenteelle. Yhdessä tytäryhtiömme Skangasin kanssa kehitämme Pohjoismaista LNG-markkinaa Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.

Valtakunnallisen biokaasulaitosverkostomme ansiosta olemme Suomen johtava biokaasun tarjoaja ja biohajoavien jätejakeiden käsittelijä. Kiertotalouden edelläkävijänä jalostamme osana biokaasun tuotantoprosessia organisia lannoitevalmisteita suomalaisille pelloille. Vuoden 2017 alussa ostimme ruotsalaisen biokaasutoimijan Swedish Biogas Internationalin, mikä tekee meistä Pohjoismaiden suurimman biokaasutoimijan. 

Gasum on 100 prosenttisesti valtio-omisteinen yhtiö. Yhtiömme liikevaihto oli 915 miljoonaa euroa vuonna 2015. Gasum-konsernissa työskentelee noin 400 henkilöä.

Toimintamme jatkuvaa parantamista tukevat sertifioidut ISO 9001 (laatu), ISO 14001 (ympäristö), ISO 50001 (energiatehokkuus) sekä OHSAS 18001 (työturvallisuus) -johtamisjärjestelmät

Tutustu meihin

"Kestävä energiatulevaisuus vaatii toimiakseen puhtaita ja älykkäitä energiaratkaisuja. Hiilineutraali yhteiskunta on tavoite, jonka saavuttamisessa monipuolinen kaasu on keskeisessä asemassa – maa- ja biokaasun avulla on mahdollista vähentää merkittävästi kasvihuonekaasupäästöjä energiantuotannossa, teollisuudessa ja liikenteessä."

Johanna Lamminen, Gasumin toimitusjohtaja