Gasumin yritysvastuuohjelma

 

Me Gasumilla olemme kiteyttäneet arvomme yhteen lauseeseen: "Määrätietoisesti ja vastuullisesti kohti uusia mahdollisuuksia". Vastuullisuus tarkoittaa meille sitä, että otamme taloudellisen, sosiaalisen ja ympäristövastuun huomioon kaikessa toiminnassamme. Olemme tiivistäneet kuusi yritysvastuuteemaamme yritysvastuuohjelmamme tavoitteiksi. Tutustu yritysvastuuaskeleihimme vuonna 2020.

 

Ajankohtaista

KAIKKI UUTISET
26.07.2021

Gasumin ja Eurowagin yhteistyö vahvistaa kaasun saatavuutta rajat ylittävien kuljetusten polttoaineeksi

Gasumin kaasutankkausasemaverkosto tulee nyt myös Eurowag-korttia käyttävien asiakkaiden saataville ja mahdollistaa kaasukäyttöiselle kalustolle rajat ylittävät kuljetuskäytävät Pohjoismaihin. Liikkumispalveluyhtiö Eurowagin asiakkaiden on jatkossa helppo käyttää Gasumin nesteytettyä (LNG) ja paineistettua (CNG) kaasua tarjoavia tankkausasemia Suomessa ja Ruotsissa ja valita kaasuvaihtoehto rajat ylittävien kuljetustensa polttoaineeksi.

Gasum ja Eurowag ovat sopineet yhteistyöstä, jonka ansiosta Gasumin Suomessa ja Ruotsissa sijaitsevilla kaasutankkausasemilla pääsee tankkaamaan myös Eurowag-kortilla. Eurowag-kortti käy nykyisin maksuvälineeksi yli 120 LNG- ja 110 CNG-tankkausasemalla eri puolilla Eurooppaa.

Gasum vastaa puhtaan ja edullisen liikennekaasun kasvavaan kysyntään, ja yhtiön laajeneva pohjoismainen tankkausasemaverkosto koostuu tätä nykyä noin sadasta asemasta, joista moni palvelee myös nesteytettyä maakaasua (LNG) käyttäviä raskaita ajoneuvoja Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Euroopan teillä kulkee jo tuhansia LNG-käyttöisiä rekkoja, ja määrän odotetaan kasvavan tasaisesti tulevina vuosina. Vähäpäästöisten ja kustannustehokkaiden maantiekuljetusten kysyntä kasvaa kansainvälisessä logistiikassa kovaa vauhtia.

“Olemme iloisia pystyessämme tarjoamaan merkittävälle keskieurooppalaiselle toimijalle lisää joustavuutta ja vaihtoehtoja hyväksymällä Eurowag-kortin maksuvälineeksi Gasumin asemilla. Tämä on osa kaasuajoneuvomarkkinoiden kehittämistä ja tukee tavoitettamme yhdistää Pohjoismaiden ja Keski-Euroopan markkinat sekä mahdollistaa kansainvälisten toimijoiden vähäpäästöinen logistiikka Pohjoismaissa”, sanoo Gasumin Traffic-liiketoiminnan kehittämispäällikkö Juho Kurra.

“Olemme ylpeitä siitä, että yhteistyömme Gasumin kanssa laajentaa asiakkaidemme saatavilla olevaa kaasutankkausasemaverkostoa ja asiakkaamme pääsevät nyt tankkaamaan LNG:tä ja CNG:tä myös Ruotsissa ja Suomessa. Uskomme, että yhteistyömme auttaa yhä useampia kuljetusalan yrityksiä tekemään päätöksen siirtyä puhtaiden ja kustannustehokkaiden kuljetusten tielle”, sanoo Jan Laluch, Product Owner for Alternative Fuels, Eurowag.

Eurowag-kortti käy maksuvälineeksi Gasumin kaikilla LNG-tankkausasemilla ja valikoiduilla muilla kaasutankkausasemilla Suomessa ja Ruotsissa tästä päivästä lähtien. Eri maiden asemien sijainnit löytyvät yhtiöiden verkkosivuilta.

Lisätietoja:

Olli Paasio, Suomen liikenneyksikön maajohtaja, Gasum
puh. +358 50 392 6477, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasu- ja energia-alan asiantuntija. Tarjoamme puhtaampaa energiaa lämmön ja sähkön yhteistuotannon sekä teollisuuden tarpeisiin ja puhtaampia polttoaineratkaisuja maa- ja meriliikenteeseen. www.gasum.fi 

Lue lisää
09.07.2021

Kotkan kaasutankkausaseman muutostyöt ovat valmistuneet

Toteutimme onnistuneesti Keltakallion kaasutankkausasemalla Kotkassa muutostyöt tankkauskapasiteetin nostamiseksi.

 Keväällä käynnistynyt kehityshanke tankkauskapasiteetin nostamiseksi Keltakallion tankkausasemalla Kotkassa on valmistunut aikataulun mukaisesti. Tankkausasemalla asennettiin muutostöiden aikana muun muassa uusi jakelumittari, joka mahdollistaa nyt samanaikaisen tankkauksen molemmilta puolilta.

Uudistunut tankkausasemamme palvelee asiakkaitamme osoitteessa Haminantie 1.

Tervetuloa tankkaamaan!

Lue lisää
08.07.2021

Gasum toimittaa biokaasua FlixBusin Tukholma–Oslo-reitille – Uusiutuvan biokaasun avulla joukkoliikenteen päästöjä on mahdollista vähentää välittömästi

Gasum on solminut yhteistyösopimuksen bussiyhtiö FlixBusin kanssa. Sopimus kattaa uusiutuvan biokaasun toimitukset FlixBusin uuteen Tukholman ja Oslon välillä operoivaan bussiin. Sopimus tukee sekä FlixBusin omia että Ruotsin ja Norjan päästövähennystavoitteita.

Gasum on allekirjoittanut sopimuksen Euroopassa toimivan bussiyhtiö FlixBusin kanssa nesteytetyn biokaasun (LBG) toimittamisesta yhtiön Tukholman ja Oslon väliä ajavaan kaasubussiin. Scania-merkkinen bussi aloitti reitillä heinäkuun alussa.

Täysin uusiutuvana polttoaineena biokaasu tukee hyvin FlixBusin ilmastostrategiaa. Yhtiön omistaa FlixMobility, joka tunnetaan johtavana liikumisen teknologiaan keskittyvänä yrityksenä. FlixMobility kokeilee mielellään uutta kestävää teknologiaa ja vihreitä polttoaineita alentaakseen ilmastovaikutuksiaan ja pienentääkseen hiilijalanjälkeään. Kaasukäyttöinen FlixBus tukee sekä Ruotsin että Norjan päästövähennystavoitteita.

“Visiomme on tarjota kestävää liikkumista kaikille. Vihreä teknologia on liiketoimintamme ydin ja yksi kestävän kehityksemme tärkeimmistä tekijöistä: Varmistamme, että matkailun elpyminen voidaan tehdä kestävästi, ja biokaasun avulla se voidaan toteuttaa heti”, FlixMobilityn toimitusjohtaja André Schwämmleinn kertoo.

Biokaasu on täydellinen polttoaine ilmastoystävällisille busseille

Biokaasu sopii erittäin hyvin sekä kaukobussien että kaupunkien sisäisen joukkoliikenteen polttoaineeksi. Se on jo olemassa oleva teknologia, joten yritykset saavat biokaasua hyödyntämällä tehtyä välittömiä päästövähennyksiä. Biokaasu vastaa hyvin myös kuluttajien kasvavaan kiinnokseen vähäpäästöistä matkustamista kohtaan.

“Sopimus on tulos Gasumin, FlixBusin ja Scanian hienosta yhteistyöstä. Yhdessä rakennamme puhtaampaa tulevaisuutta. Toivomme, että lähitulevaisuudessa biokaasusta tulee entistä yleisempi bussien polttoaine, koska sen avulla voidaan vähentää sekä liikenteen hiilidioksidipäästöjä että lähipäästöjä. Biokaasun avulla voidaan siis myös pienentää joukkoliikenteen vaikutuksia kaupunkien ilmanlaatuun”, Gasumin Ruotsin myyntijohtaja Mikael Antonsson sanoo.

Gasum laajentaa jatkuvasti pohjoismaista tankkausasemaverkostoaan. Tällä hetkellä verkosto mahdollistaa raskaan liikenteen ja bussien tankkaamisen kaasulla Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa.

Täysin uusiutuva biokaasu on kustannustehokas ja vähäpäästöinen vaihtoehto yritysten hiilijalanjäljen pienetämiseen. Se vähentää polttoaineen elinkaaren aikaisia kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 prosenttia ja tuottaa vain murto-osan lähipäästöjä verrattuna perinteisiin polttoaineisiin, mikä parantaa kaupunkien ilmanlaatua.

Lisätietoja:

Mikael Antonsson, myyntijohtaja, liikenne, Ruotsi, Gasum
P. +46 72 454 3382, mikael.antonsson@gasum.com

Lue lisää