Gasumin yritysvastuuohjelma

 

Me Gasumilla olemme kiteyttäneet arvomme yhteen lauseeseen: "Määrätietoisesti ja vastuullisesti kohti uusia mahdollisuuksia". Vastuullisuus tarkoittaa meille sitä, että otamme taloudellisen, sosiaalisen ja ympäristövastuun huomioon kaikessa toiminnassamme. Olemme tiivistäneet kuusi yritysvastuuteemaamme yritysvastuuohjelmamme tavoitteiksi. Tutustu yritysvastuuaskeleihimme vuonna 2020.

 

Ajankohtaista

KAIKKI UUTISET
19.10.2021

Uusi kaasutankkausasema Hämeenlinnaan

Energiayhtiö Gasum rakentaa Hämeenlinnan eteläpuolelle Moreenin kasvavan yritysalueen yhteyteen liikennekaasun tankkausaseman. Uusi tankkausasema sijaitsee erinomaisella paikalla Hämeenlinnan moottoritien läheisyydessä ja 10-tien varrella. Kaasutankkausaseman arvioidaan avautuvan kevään 2022 aikana.

Gasum vahvistaa Hämeenlinnan alueen kaasutankkausasemaverkostoa rakentamalla tankkausaseman Moreenin-yritysalueen yhteyteen Turun Valtatien (10-tie) varteen. Nyt rakenteilla oleva asema on toinen liikennekaasun tankkausasema Hämeenlinnassa ja se lisää alueen kaasunjakelukapasiteettia merkittävästi.

”Hämeenlinnan alueen liikennekaasun kysyntä on kasvanut viime aikoina merkittävästi. Kasvua on ollut osaltaan vauhdittamassa Hämeenlinnan joukkoliikenteen siirtyminen hyödyntämään biokaasua. Korotimme nykyisen aseman kapasiteettia pari vuotta sitten ja nyt rakennamme kaupunkiin toisen tankkausaseman vastataksemme kysyntään. Uusi asema palvelee laajasti eri ajoneuvosegmenttejä. Uskomme aseman sijainnin houkuttelevan myös raskaampaa liikennettä ja olemme huomioineet tämän myös aseman suunnittelussa”, iloitsee liikenneyksikön Suomen maajohtaja Olli Paasio.

Uudelta tankkausasemalta on mahdollista tankata paineistettua maa- ja biokaasua, joka sopii niin henkilöautoille kuin keskiraskaalle kuljetuskalustolle, kuten linja-autoille, jakeluautoille sekä jäteautoille. Liikenteen polttoaineena kaasu on helppokäyttöinen, vähäpäästöinen ja kustannustehokas. Kaasuautoilun suosio on kasvanut Suomessa hurjaa vauhtia viime vuosien aikana.

Ympäristöystävällisen biokaasun liikennekäytöllä on mahdollista vähentää jopa 90 prosenttia polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä verrattuna esimerkiksi dieseliin. Biokaasua tuotetaan kiertotalouden periaatteiden mukaan muun muassa kotitalouksien biojätteistä, ruokakauppojen hävikistä ja yhteiskunnan jätevesilietteistä.

Hankkeen rakennustyöt ovat käynnistyneet ja aseman arvioidaan avautuvan kevään 2022 aikana. Asema tulee sijaitsemaan osoitteeseen Turun Valtatie 199.


Lisätietoja:

Olli Paasio, Suomen liikenneyksikön maajohtaja, Gasum
puh. +358 50 392 6477, olli.paasio@gasum.com

Lue lisää
06.10.2021

Gasum mukana Yhdyskuntatekniikan näyttelyssä 13.-14.10.2021 Turussa

Yhdyskuntatekniikka 2021 -näyttely on Suomen suurin infra-alan näyttely- ja seminaaritapahtuma. Tapahtumaan odotetaan yli 5 000 kävijää ja yli 200 näytteilleasettajaa Suomesta ja ulkomailta. Näytteilleasettajissa on laajasti mm. energia-, jäte- ja ympäristöhuollon, liikenteen ja alueinfran, vesihuollon sekä mittaus- ja tutkimuspalveluiden yrityksiä.

Gasum on mukana tapahtumassa, löydät meidät osastolta Cm3. Tervetuloa osastollemme!

Näyttely Turun messukeskuksessa on avoinna:

  • ke 13.10. klo 09-19
    Kutsuvieras ja asiakastilaisuus klo 19-21. Osastollamme pientä tarjoilua, tervetuloa!

  • to 14.10. klo 09-15

Kävijöille sisäänpääsy on maksuton, mutta edellyttää ennakkorekisteröitymistä näyttelyn verkkosivuilla tai rekisteröitymistä näyttelyyn tultaessa.

Lisätietoja näyttelystä: www.yhdyskuntatekniikka.fi

Lisätietoja:

Rauni Karjala, Senior Manager, myynti, Gasum
p. 0400 599 561, rauni.karjala@gasum.com

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasualan ja energiamarkkinoiden asiantuntija, joka yhdessä kumppaniensa kanssa edistää kehitystä kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa.

Lue lisää
06.10.2021

Gasum on mukana Jätehuoltopäivillä Oulussa 6.–7.10.2021

Jätehuoltopäivät 2021 järjestetään 6.–7.10.2021 Oulun Radisson Blu Hotellissa sekä webinaaritoteutuksena. Jätehuoltopäivät kokoavat kiertotalouden ammattilaiset yhteen.

Tutustu Jätehuoltopäivien ohjelmaan >

Testaa, miten organisaatiosi biojäte voidaan hyödyntää

Biojätteestä on moneksi, sitä voidaan käyttää muun muassa teollisuuden energiana, kaasuauton polttoaineena sekä kierrätysravinteiden raaka-aineena. Testaa laskurillamme, kuinka suuren päästövähenemän organisaatiosi saa aikaan, kun biojäte hyödynnetään biokaasun tuotannossa.

Kysy meiltä lisää, kuinka yrityksesi voi lähteä mukaan kiertotalouteen. Ota yhteyttä ja kysy lisää kierrätys- ja jätteenkäsittelypalveluistamme. 


 

Lisätietoja:
Rauni Karjala, Senior Sales Manager, kiertotalous, biokaasu, Gasum
p. 0400 599 561, 
rauni.karjala@gasum.com
Lue lisää