Tunnetko jo biokaasumerkin? Merkki kertoo vastuullisesta valinnasta.

Lue lisää

Biokaasu osana kiertotaloutta

Meidän tavoitteemme on yksinkertainen: haluamme huolehtia ympäristöstä ja tuottaa asiakkaillemme uusiutuvaa kotimaista energiaa.

Biokaasun tuottamiseksi tarvitsemme biohajoavia raaka-aineita: kaupan syömäkelvottomia biojätteitä, kasvitarhojen puutarhajätteitä tai vaikkapa oluen panemisessa syntyvää mäskiä. Nämä biohajoavat raaka-aineet toimitamme lähimmälle biokaasulaitoksellemme, jossa niistä tuotetaan ympäristölle ystävällistä uusituvuaa energiaa -biokaasua.

Biokaasun tuotannosta syntynyt ravinnejäännös hyödynnetään lannoitteina suomalaisilla pelloilla. Kierrätyslannoitteiden käyttö vähentää tarvetta perinteisten väkilannoitteiden käyttöön.

Tiesitkö biokaasusta?

  • Gasum-biokaasulle on myönnetty kotimaisuudesta ja ympäristöystävällisyydestä kertova Joutsenmerkki ja liikennekaasulle Avainlippu-tunnus.

  • Jalostettu biokaasu on koostumukseltaan ilmaa kevyempää hajutonta metaania, jota hyödyntää samoissa käyttökohteissa kuin maakaasua.

  • Biokaasun jakelu käyttökohteisiin onnistuu olemassa olevan kaasuputkiverkoston avulla. Kaasuverkoston ulkopuolelle biokaasua on mahdollista jaella rekkakuljetuksilla.

  • Biokaasua käytetään kaasuautojen polttoaineena, tuotteiden valmistamisen energiana, lämmön ja sähkön tuotannossa sekä ravintoloissa ja kodeissa.
K-ruokakaupppojen hävikki uusien Pirkka-tuotteiden energiaksi

Gasum on sekä Suomen johtava biokaasun tuottaja että biohajoavien jakeiden käsittelijä. Tämä mahdollistaa myös asiakkaillemme fiksun tavan höydyntää yrityksen toiminnan sivuvirrat. Kierrätämme muun muassa 100 K-ruokakaupan syömäkelvottoman hävikin uusien Pirkka-tuotteiden energiaksi.