Content image

Kai Laitinen

CFO, Gasum
p. +358 40 500 2080
kai.laitinen@gasum.com

Keskeistä vuonna 2019


Liikevaihto 1 128 milj. euroa
(2018: 1 177)

Liikevoitto 141 milj. euroa
(2018: 124)

 


Gasum Green Funding Framework

Osana yhtiön rahoitusstrategiaa on vihreän rahoituksen viitekehys (Gasum Green Funding Framework), jonka avulla yhtiö osoittaa liiketoiminnan positiivisia ympäristö- ja ilmastovaikutuksia. 

CICERO Shades of Green on arvioinut Gasumin vihreän rahoituksen viitekehyksen ja antanut sille arvosanan tumman vihreä, minkä voivat saada kaikkein ilmastoystävällisimmät projektit tai liiketoimintaratkaisut, jotka edistävät pitkällä tähtäimellä siirtymistä vähähiiliseen yhteiskuntaan.

Gasum Green Funding Framework

 

CICERON arviointiyhteenveto

 

Taloudelliset tunnusluvut

Jaa:

Tutustu Gasum-konsernin avainlukuihin ja taloudellisiin katsauksiin.

2020

Taloudellinen katsaus Q2 2020
Taloudellinen katsaus Q1 2020

21.08.2020

Intstream Oy sulautuu osaksi Gasum Oy:tä 1.9.2020

Intstream Oy sulautuu Gasum Oy:hyn 1.9.2020. Intstream Oy on Gasum Oy:n täysin omistama tytäryhtiö ja sulautumisen tarkoituksena on yksinkertaistaa Gasum-konsernin yhtiörakennetta.

Sulautuvan yhtiön sopimukset siirtyvät automaattisesti Gasum Oy:lle sulautumisen yhteydessä, eikä sopimusosapuolen vaihtuminen aiheuta toimenpiteitä asiakkaille.

Tilinumero laskulla vaihtuu

Huomioittehan laskua maksaessanne, että laskuttava yhtiö ja tilinumero vaihtuvat laskuilla 1.9.2020 alkaen.

Lisätietoja:
Gasum asiakaspalvelu, puh. 0800 122 722, klo 8–17
asiakaspalvelu@gasum.com

Lue lisää
29.07.2020

Gasum-konserni Q2 2020 – Kaasun käyttö kasvoi edelleen meriliikenteessä

Taloudellista kehitystä kuvaavat tunnusluvut 1.1.-30.6.2020*

  • Konsernin liikevoitto oli 17,5 miljoonaa euroa, jossa on 21,0 prosenttia laskua edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna (30.6.2019: 22,1 milj. euroa)
  • Liikevoittoprosentti tarkasteluajanjaksolla oli 5,8 prosenttia, joka oli 1,6 prosenttiyksikköä korkeampi vertailukauden jatkuviin toimintoihin verrattuna (30.6.2019: 4,2 %)
  • Taseen loppusumma oli 1 259,3 miljoonaa euroa (30.6.2019: 1 109,7 milj. euroa)
  • Konsernin vakavaraisuus pysyi raportointikaudella vahvana omavaraisuusasteen ollessa 39,9 % (30.6.2019: 43,5 %)

*Sisältävät jatkuvien toimintojen vertailukelpoiset luvut.

Gasum-konsernin toimitusjohtaja Johanna Lamminen kommentoi vuoden ensimmäistä vuosipuoliskoa 2020:

”Ensimmäisellä vuosipuoliskolla veimme strategiaamme määrätietoisesti eteenpäin COVID-19-pandemiaan liittyvistä epävarmuuksista huolimatta. Olemme jatkaneet hankkeidemme toteuttamista suunnitellusti ja pandemian vaikutukset liiketoimintaamme ovat olleet toistaiseksi lieviä. Olemme varmistaneet liiketoiminnan jatkuvuuden huolehtimalla henkilöstömme terveydestä ja turvallisuudesta ja tehneet kaikkemme turvataksemme energiahuollon, kaasun hankinnan ja jakelun sekä turvallisen logistiikan myös kierrätys- ja jätepalveluissamme. Haluan kiittää henkilöstöämme, asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme toimivasta yhteistyöstä haastavassa toimintaympäristössä. 

Taloudellinen tuloksemme toteutui vuoden 2020 ensimmäisellä vuosipuoliskolla ennusteidemme mukaisesti. Liikevaihtomme tarkastelujaksolla oli 302 miljoonaa euroa, joka oli selvästi alhaisempi, kun edellisen vuoden vastaavana ajanjaksona. Liikevaihdon kehitykseen vaikutti ennen kaikkea kaasun hintakehitys Euroopassa. Konsernimme liiketoiminnan kannattavuus pysyi toimintaympäristössä tapahtuneista muutoksista huolimatta ennustetulla tasolla.

Toisen vuosineljänneksen aikana saimme Linde AG:n LNG- ja biokaasuliiketoimintojen ja Nauticor Marine Bunkering -liiketoimintojen oston päätökseen. Yrityskaupan avulla laajensimme Pohjoismaissa kaasuratkaisujen tarjontaa erityisesti meriliikenteessä sekä raskaassa liikenteessä. Liiketoimintakaupan yhteydessä myös kaasutankkausasemaverkostomme laajeni huomattavasti, ja pystymme entistä laajemmalla alueella varmistamaan asiakkaillemme kilpailukykyisen ja vähäpäästöisen energian saatavuuden.

Meriliikenteessä kysyntä puhtaammille energiaratkaisuille kehittyy parhaillaan, jossa kaasun kokonaismyyntivolyymien ennustetaan edelleen kasvavan. Toisen vuosineljänneksen aikana toteutimme useita meriliikenteen LNG-polttoainetankkauksia Pohjoismaissa ja Saksassa. Bunkrasimme ensimmäistä kertaa Heerema-yhtiön maailman suurinta nosturialusta Sleipniria ja tuotesäiliöalus Rameliaa. Solmimme myös toimitussopimuskumppanuuden Samskip-varustamon kanssa ja avasimme Tukholman satamaan ensimmäisen laivojen meriliikenteen tankkausaseman. Biokaasu kiinnostaa merenkulun edelläkävijöitä yhä enemmän ja toimitimme ESL Shippingin Viikki-alukseen ensimmäistä kertaa nesteytettyä biokaasua (LBG).

Toisen vuosineljänneksen aikana biokaasuliiketoiminnassa edistimme alueellista kiertotaloutta Pohjois-Suomessa solmimalla sopimuksen kunnallisen jäteyhtiö Napapiirin Residuumin kanssa. Rovaniemen, Ranuan ja Pellon kuntalaisten biojätteistä tuotetaan jatkossa kotimaista uusiutuvaa biokaasua ja kierrätysravinteita biokaasulaitoksellamme Oulussa. Teimme myös investointipäätöksen uuden biokaasulaitoksen rakentamisesta Göteneen Ruotsiin.

Solmimme salkunhoitoa koskevan yhteistyösopimuksen Keravan Energian kanssa. Yhteistyön avulla Keravan Energia varmistaa riskienhallinnan ja sähkön hinnan ennustettavuuden sähkön myyntisalkuissa.”

Lue lisää Gasum-konsernin Q2 2020 taloudellisesta raportista >

Lisätietoja:

Johanna Lamminen, toimitusjohtaja, Gasum Oy

Olga Väisänen, johtaja, viestintä, Gasum Oy
puh. +358 40 554 0578, olga.vaisanen@gasum.com

 

GASUM LYHYESTI

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasu- ja energiamarkkinoiden asiantuntija. Tarjoamme puhtaampaa energiaa ja energiamarkkinoiden asiantuntijapalveluita teollisuuden ja lämmön ja sähkön yhteistuotannon tarpeisiin sekä puhtaampia polttoaineratkaisuja maantie- ja meriliikenteeseen. Autamme asiakkaitamme pienentämään heidän omaa hiilijalanjälkeään sekä heidän asiakkaidensa hiilijalanjälkeä. Yhdessä kumppaniemme kanssa edistämme kehitystä kohti hiilineutraalia tulevaisuutta sekä maalla että merellä.

Lue lisää
08.06.2020

Uusi jäsen Gasumin johtoryhmään – Anders Malm nimitetty Portfolio Management ja Trading -liiketoimintayksikön johtajaksi

Gasum on nimittänyt Anders Malmin yhtiön Portfolio Management ja Trading -liiketoimintayksikön johtajaksi ja Gasumin johtoryhmän jäseneksi. Malm aloittaa uudessa tehtävässään 16.6.2020.

Anders Malm (1972) siirtyy Gasumiin Emercor Consulting-yhtiöstä, jonka toimitusjohtajana hän on toiminut vuodesta 2018. 

“Toivotamme Anders Malmin lämpimästi tervetulleeksi Gasumiin ja johtamaan Portfolio Management and Trading ‑liiketoimintaamme. Andersin vahva energiamarkkinaosaaminen tukee kasvustrategiamme toteuttamista sekä siirtymistämme kohti puhtaampaa huomista. Hänen mittava kokemuksensa kaupankäynnistä, logistiikasta ja liiketoiminnan kehittämisestä täydentää erinomaisesti Gasumin tiimiä”, sanoo Gasumin toimitusjohtaja Johanna Lamminen.

Ennen Emercor Consultingia Malm oli ruotsalaisen öljy- ja huoltoasemayhtiön Preem AB:n Supply & Trading ‑liiketoiminnan johtaja ja yhtiön Ruotsin-johtoryhmän jäsen vuosina 2015–2018. Malm on toiminut Preemillä useissa johtotehtävissä vuodesta 2004 lähtien, ja hänellä on yli 25 vuoden kokemus öljyn ja kaasun jatkojalostusalalta.

Lisätietoja:

Johanna Lamminen, toimitusjohtaja, Gasum Oy
(Henna Walker, johdon assistentti, henna.walker@gasum.com)

Olga Väisänen, johtaja, viestintä, Gasum Oy
puh. +358 40 554 0578, olga.vaisanen@gasum.com

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasu- ja energiamarkkinoiden asiantuntija. Tarjoamme puhtaampaa energiaa ja energiamarkkinoiden asiantuntijapalveluita teollisuuden ja lämmön ja sähkön yhteistuotannon tarpeisiin sekä puhtaampia polttoaineratkaisuja maantie- ja meriliikenteeseen. Autamme asiakkaitamme pienentämään heidän omaa hiilijalanjälkeään sekä heidän asiakkaidensa hiilijalanjälkeä. Yhdessä kumppaniemme kanssa edistämme kehitystä kohti hiilineutraalia tulevaisuutta sekä maalla että merellä. Gasum-konsernilla on noin 350 työntekijää Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa. Yhtiön liikevaihto oli 1 128 miljoonaa euroa vuonna 2019. Gasum on Suomen valtion omistama yhtiö.

Lue lisää

"Gasumille vuosi 2019 merkitsi valtavien muutosharppausten vuotta. Olemme muuttamassa yhteiskuntaa kohti hiilineutraalia tulevaisuutta mahdollistamalla päästöjen vähentämisen asiakkaillemme liikenteessä, merenkulussa ja teollisuudessa tarjoamalla puhtaampaa energiaa ja monipuolisia palveluita.”

Johanna Lamminen, toimitusjohtaja, Gasum

Johanna Lamminen, toimitusjohtaja, Gasum-konserni
Content image

Q4 Taloudellinen katsaus 1.1.–31.12.2019 julkaistu

Veimme vuonna 2019 määrätietoisesti strategiaamme eteenpäin ja kehitimme pohjoismaista kaasumarkkinaa mahdollistaen entistä laajemman tarjonnan vähäpäästöisiä energiaratkaisuja sekä teollisuuden että maa- ja meriliikenteen asiakkaiden kasvavaan kysyntään.

 

Vuosi 2019

Liikevoitto: 13,9 %

Omavaraisuusaste: 44,7 %

Oman pääoman tuotto: 13,6 %


Vuosi 2018

Liikevoitto: 10,5 %

Omavaraisuusaste: 43,7 %

Oman pääoman tuotto: 13,3 %