Gasumin asiakaspalvelu

Arkisin klo: 8-19
p. 0800 122 722
asiakaspalvelu@gasum.com

Lisätietoja tietosuojakäytännöistämme koskien henkilötietojesi käsittelyä, oikeuksistasi ja kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi saat Gasumin tietosuojaselosteesta.

Kierrätys- ja jätepalvelut

Biokaasun tuotanto on ympäristöystävällisin ja kestävin tapa hyödyntää yritysten ja kotitalouksien biohajoavat jätteet, lietteet ja muut sivuvirrat. 

 

Tutustu kierrätys- ja jätepalveluihimme

 

Testaa biojätelaskuriamme

 

Jätä tarjouspyyntö

Biokaasulaitoksemme Suomessa

Gasum tuottaa biokaasua 17 biokaasulaitoksessa Suomessa ja Ruotsissa. Hankimme biokaasua myös kumppanuuslaitoksilta. Yhtiöllämme on meneillään useita biokaasulaitosrakennushankkeita Suomessa ja Ruotsissa. Gasum suunnittelee eteläisen Ruotsin biokaasutuotannon kasvattamista.

Uusimmat laitoksemme valmistuivat Ruotsin Nymöllaan ja Lohjalle. Avasimme myös pääkaupunkiseudun toimijoille käyttöön biojätteen siirtokuormausaseman Vantaan Viinikkalaan.

Paikalliset biokaasulaitoksemme palvelevat biohajoavien jakeiden ja sivuvirtojen käsittelyssä, biokaasun tuotannossa ja kierrätyslannoitteiden myynnissä ja jakelussa. 

Tutustu Suomen biokaasulaitoksiemme ja Ruotsin biokaasulaitostemme lisätietoihin ja yhteystietoihin.

Tutustu myös tarjoamiimme palveluihin:

Biokaasulaitosten yhteystiedot

Honkajoen biokaasulaitos

Lakkikeitaantie 3
38950 Honkajoki

Laitospäällikkö
Esa Eloranta
p. 040 628 8210
esa.eloranta@gasum.com

Päivystysnumero
p. 040 169 2311


Huittisten biokaasulaitos

Vähäjoentie 182
32610 Vampula

Laitospäällikkö
Kimmo Routamaa
p. 040 160 9740
kimmo.routamaa@gasum.com

Päivystysnumero
p. 040 160 9745


Kouvolan biokaasulaitos

Kymenlaaksontie 419b
45100 Kouvola

laitospäällikkö
Mikael Siltaoja
p. 040 169 2313
mikael.siltaoja@gasum.com

Päivystysnumero
p. 040 841 4163


Kuopion biokaasulaitos

Kaatopaikantie 316
70800 Kuopio

Laitospäällikkö
Harri Manu
p. 040 160 5801
harri.manu@gasum.com

Päivystysnumero
p. 040 146 3461


Lohjan biokaasulaitos

Munkkaanmäki 54
08500 Lohja

Laitospäällikkö
Sami Heinonen-Turkia
p. 040 487 9021
sami.heinonen-turkia@gasum.com

Päivystysnumero
p. 040 623 6467


Oulun biokaasulaitos

Ruskonniityntie 10
90620 Oulu

Laitospäällikkö
Olli Peräaho
p. 040 185 8104
olli.peraaho@gasum.com

Päivystysnumero
p. 040 125 3946


Riihimäen biokaasulaitos

Kuulojantie 1
11120 Riihimäki

Laitospäällikkö
Mika Rontti
p. 040 756 9297
mika.rontti@gasum.com

Päivystysnumero
p. 040 125 7046


Turun biokaasulaitos

Silakatu 16
20380 Turku

Laitospäällikkö
Ossi Lehtonen
p. 040 411 9717
ossi.lehtonen@gasum.com

Päivystysnumero
p. 040 661 2066 


Vehmaan biokaasulaitos

Kalannintie 191
23200 Vinkkilä

Laitospäällikkö
Jani Haapanala
p. 040 558 4243
jani.haapanala@gasum.com

Päivystysnumero
p. 040 822 0911


Vantaan siirtokuormausasema

Varpukallionkuja 5-7
01530 Vantaa

Laitospäällikkö
Joonas Juura
p. 040 162 2226
joonas.juura@gasum.com

Vaakatoimisto
p. 045 773 36351


Ajankohtaista

KAIKKI UUTISET
15.09.2022

Biolan, Gasum ja Pöytyän Maanparannus yhdistivät voimansa kierrätysravinteissa – Uusi Kiertoravinne Oy palvelee teollisuutta ja maataloutta koko Suomessa

Biolanin, Gasumin ja Pöytyän Maanparannuksen uusi yhteisyritys Kiertoravinne Oy toimittaa teollisuuden ja maatalouden tarpeisiin biokaasulaitosten mädätepohjaisia lannoitetuotteita ja kierrätysravinteita. Kierrätysravinteiden kysyntä on jatkuvassa kasvussa niiden hyvän saatavuuden ja peltomaan kasvukunnolle positiivisten vaikutusten vuoksi.

Biolan, Gasum ja Pöytyän Maanparannus ovat yhdistäneet elokuun alussa voimansa yhteisyritys Kiertoravinne Oy:ssa. Kiertoravinne on alun perin Biolanin vuonna 2021 perustama, kierrätysravinteisiin keskittyvä yritys. Elokuun alusta sen omistuspohja laajeni, ja nyt yrityksen omistavat Biolanin lisäksi sen tytäryhtiö Novarbo Oy, Gasum Oy ja Pöytyän Maanparannus Oy.

Kiertoravinne Oy jatkaa Gasumin ravinteiden parissa tekemää työtä kehittäen biokaasulaitosten ja teollisuuden sivuvirroista maatalouden ja teollisuuden käyttöön soveltuvia ravinteita, lannoitteita, lisäaineita ja maanparannusaineita. Lisäksi yrityksen valikoimaan kuuluvat Biolanin valmistamat Arvo-lannoitteet ja Arvo-kompostit peltoviljelyyn sekä Pöytyän Maanparannuksen kalkitusaineet peltokäyttöön.

”Suomessa ei vielä ole kovin montaa kierrätysravinteiden parissa toimivaa yritystä. Yhdistämällä Gasumin, Biolanin ja Pöytyän Maanparannuksen osaamisen voimme muodostaa maataloutta ja teollisuutta valtakunnallisesti palvelevan paketin, joka pystyy vastaamaan suuren mittakaavan kysyntään”, Gasumin biokaasutuotannon johtaja Ari Suomilammi sanoo.

Ensimmäisen toimintavuoden aikana Kiertoravinne välittää Gasumin biokaasulaitoksilta noin 250 000 tonnia mädätysjäännöstä ja kierrätysravinteita vuodessa, mikä on noin puolet Gasumin Suomen kokonaistuotannosta. Lisäksi on suunnitteilla, että kaikki Gasumin Suomen biokaasulaitosten ravinnetuotanto siirtyy Kiertoravinteen käyttöön reilun vuoden siirtymäjakson jälkeen.

Kierrätysravinteiden ja -lannoitteiden kysyntä on kasvussa

Kierrätysravinteiden kysyntä on kasvanut selvästi viimeisten muutaman vuoden aikana. Tähän ovat vaikuttaneet tuotteiden hyvä saatavuus ja niiden hintataso verrattuna yleisimmin käytettyihin kivennäislannoitteisiin. Sota Ukrainassa on vaikuttanut merkittävällä tavalla kivennäislannoitteiden valmistukseen ja maahantuontiin. Kierrätysravinteet ovat kilpailukykyinen ja myös ympäristöystävällinen vaihtoehto perinteisille lannoitteille.

”Biolan on koko historiansa ajan käyttänyt kierrätysraaka-aineita, ja Kiertoravinne Oy:n perustaminen on sille luonnollista jatkumoa. Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan on heikentänyt peltolannoitteiden saatavuutta, ja haluamme yhdessä Kiertoravinne Oy:n osakkaiden kanssa olla parantamassa huoltovarmuutta ja lisäämässä kotimaista kiertotaloutta”, Biolanin toimitusjohtaja Teppo Rantanen sanoo.

”Pöytyän Maanparannus Oy:n keskeinen ajatus on peltojen kasvukunnon kokonaisvaltainen parantaminen ympäristöseikat huomioon ottaen. Kiertoravinne Oy mahdollistaa uusien tuotteiden kehitystyön kestävällä tavalla ympäristöä säästäen. Yhteistyössä vahvojen ja isojen toimijoiden kanssa meillä on mahdollisuus päästä tähän tavoitteeseen. Kiertoravinne Oy on perustettu suomalaisen maatalouden ja ympäristön hyväksi”, toteaa Pöytyän Maanparannus Oy:n toimitusjohtaja Turkka Salmi.

Kiertoravinne Oy:n hallituksessa on edustus sen jokaisesta omistajayhtiöstä. Yrityksen tuotepäällikkönä aloittaa lokakuussa 2022 Kaisa Vuorinen, joka on työskennellyt aiemmin Gasumilla kierrätysravinteiden parissa.

Lisätietoja:

Ari Suomilammi, johtaja, biokaasun tuotanto, Gasum Oy
p. 0400 653 351, ari.suomilammi@gasum.com

Teppo Rantanen, toimitusjohtaja, Biolan Group
p. 040 5010 589, teppo.rantanen@biolan.fi

Turkka Salmi, toimitusjohtaja, Pöytyän Maanparannus Oy
p. 0400 823 140, turkka.salmi@kiertoravinne.fi


Kiertoravinne Oy
Lauttakyläntien 570
27510 Eura
www.kiertoravinne.fi

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasu- ja energia-alan asiantuntija. Tarjoamme puhtaampaa energiaa lämmön ja sähkön yhteistuotannon sekä teollisuuden tarpeisiin ja puhtaampia polttoaineratkaisuja maa- ja meriliikenteeseen. www.gasum.fi 

Lue lisää
08.06.2022

Gasumin Itämeri-sitoumus Ship Waste Actioniin – Biokaasua rahtilaivojen jätevesistä

Itämerellä liikennöi joka hetki noin 2 000 rahtialusta, ja näillä aluksilla seilaa arvioilta 25 000 merenkulkijaa. Rahtialuksilla syntyvät talous- ja käymäläjätevedet saa laillisesti purkaa Itämereen. Miten jätevesiä voisi hyödyntää kiertotaloudessa? Paljonko laivaperäisistä jätevesistä saisi tuotettua uusiutuvaa biokaasua? Gasumin tavoitteena on selvittää Itämereen päätyvien jätevesien määrä ja hyödyntämisen potentiaali biokaasun tuotannossa. Itämeri-sitoumuksellaan Gasum tulee mukaan Baltic Action Sea Groupin (BSAG) HaminaKotkan satamassa viime vuonna käynnistämään Ship Waste Action -aloitteeseen, jossa Itämeren kuormitusta vähennetään yhteistyössä merenkulun kanssa.

Gasum sitoutuu vastaanottamaan laivaperäisiä jätevesiä ja biojätteitä biokaasun raaka-aineeksi. Biokaasu on uusiutuva, vähäpäästöinen polttoaine, joka sopii nesteytettynä myös meriliikenteen käyttöön. Biokaasun lisäksi prosessissa syntyy kierrätysravinteita, joilla voidaan maataloudessa ja teollisuudessa korvata teollisia ja neitseellisiä ravinnetuotteita. Sekä biokaasun tuotanto että ravinteiden talteenotto ja tuotteistaminen tukevat huoltovarmuutta ja vähentävät riippuvuutta tuontiraaka-aineista. Tämän lisäksi Gasum sitoutuu vaikuttamaan toimialallaan ja yhteistyökumppanin roolissa laivaperäisten jätteiden kiertotalouden vahvistamiseksi.

”Olemme pohjoismainen energiayhtiö ja vahva kiertotaloustoimija. Ship Waste Action on meille hieno mahdollisuus edistää kiertotalouden ratkaisuja ja toimia Itämeren hyväksi. Yhteistyö eri toimijoiden kanssa on tärkeää laivaperäisten jätteiden purkamiseksi satamaan hyötykäyttöä varten. Uusiutuvan energian tuotannon lisäksi haluamme edistää biokaasuprosessissa syntyvien kierrätyslannoitteiden käyttöä maanviljelyssä. Arvioimme hankkeessa kierrätysravinnetuotteiden ilmastovaikutuksia hiilijalanjäljen avulla” kertoo Gasumin vastuullisuuspäällikkö Elina Saarivuori.

”Rahtilaivojen jätevesien purkaminen maihin Itämeren sijaan on ykköstavoitteemme, mutta se on vasta ensimmäinen askel. Ship Waste Actionin alkuhetkistä lähtien meille oli tärkeää, että jätevesille löytyy hyötykäyttöä kiertotaloudessa. Biokaasun tuotanto jätevesistä on oivallinen ratkaisu Itämeren kannalta,” kiittää Elisa Mikkolainen, BSAG:n projektijohtaja.

Ship Waste Action on yhteistyötä, jossa rahtialusten käymäläjätevedet ohjataan hyötykäyttöön. Tällä hetkellä mukana ovat Gasumin lisäksi myös HaminaKotkan satama, Kymen Veden jätevedenpuhdistamo, Autoyhtymä Vuorinen, varustamoista Meriaura ja RABN, Essberger & Stolt Tankers, Utkilen ja Maersk, laivameklareista C&C Port Agency, Dahlberg’s Agency ja GAC Finland. Toimintaa laajennetaan parhaillaan Rauman ja Raahen satamiin.

Tutustu Gasumin sitoumukseen >


Lisätietoja:

Elina Saarivuori, vastuullisuupäällikkö, Gasum
puh. +358 50 911 2668,
elina.saarivuori@gasum.com

 

Lue lisää
02.06.2022

Gasum Oy ja ProAgria Etelä-Suomen Elina II -hanke järjestävät viljelijätilaisuuden Kouvolassa 13.6.2022 klo 10–14

Gasum Oy ja ProAgria Etelä-Suomen Elina II -hanke järjestävät viljelijätilaisuuden Kouvolassa maanantaina 13.6.2022 klo 10-14. Tilaisuudessa vierailemme Gasum Kouvolan biokaasulaitoksella tutustumassa biokaasun ja kierrätyslannoitteiden tuotantoon. Lounaan jälkeen vierailemme Rouhiaisen tilalla Kimolassa.

Kouvolan ja sen lähialueiden viljelijät voivat hyödyntää lannoituspanoksissaan Gasum Kouvolan biokaasulaitoksella syntyviä kierrätyslannoitteita erittäin edullisesti. Tervetuloa kuulemaan lisää kierrätyslannoitteista. Tilaisuus on maksuton, mutta toivomme ilmoittautumista oheisen linkin kautta. Tilaisuuteen sisältyy lounas, kuljetukset kohteisiin tapahtuvat omilla ajoneuvoilla.


Ilmoittaudu tästä 

Aika: Ma 13.6.2022 10:00 - 14:00

Ohjelma:
10.00-11.40 Vierailu Gasum Kouvola biokaasulaitoksella (Kymenlaaksontie 419b, 45100 Kouvola)
10.40-12.00 Lounas Ravintola Vanha Kelo (Mauontie 1, 47710 Jaala)
12.00-12.30 Ajankohtaiset puheenvuorot: Gasum Oy ja ProAgria Etelä-Suomi
13.00-14.00 Vierailu Rouhiaisen tilalla Kimolassa (Lampilantie 27, 47650 Kimola)
14.00 Tilaisuus päättyy

Biokaasulaitosvierailun vuoksi tilaisuuteen on ennakkoilmoittautuminen.

Lämpimästi tervetuloa!


Ilmoittaudu tästä 


Lisätietoja:
Kaisa Vuorinen
tuotepäällikkö, Gasum
p. 040 626 1712
Kaisa.vuorinen@gasum.com

Lue lisää
Biogas

Gasumin biokaasulaitos Lohjalla palvelee pääkaupunkiseudun toimijoita

Gasum on investoinnut uuden biokaasulaitoksen rakentamiseen Lohjalle, Munkkaan jätekeskuksen alueelle. Laitos tuottaa valmistuessaan vuodessa noin 40 GWh biokaasua ja 50 000 luomulannoitteita. Laitos on aloittanut kaupallisen käyttönsä tammikuussa 2021.

Content image

Gasum and Metsä Fibre tuottavat yhteistyössä biokaasua Äänekosken biokaasulaitoksella

Metsä Fibre vastaa laitoksen kokonaistoiminnasta ja Gasumin roolina on biokaasun jalostuksen päivittäinen etäoperointi ja kunnossapito. Gasum ostaa Metsä Fibren laitokselta valmistuvan biokaasun, joka hyödynnetään liikenteen polttoaineena yhtiön tankkausasemaverkostossa.