Gasumin asiakaspalvelu

Arkisin klo: 8-19
p. 0800 122 722
asiakaspalvelu@gasum.com

Lisätietoja tietosuojakäytännöistämme koskien henkilötietojesi käsittelyä, oikeuksistasi ja kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi saat Gasumin tietosuojaselosteesta.

Kierrätys- ja jätepalvelut

Biokaasun tuotanto on ympäristöystävällisin ja kestävin tapa hyödyntää yritysten ja kotitalouksien biohajoavat jätteet, lietteet ja muut sivuvirrat. 

 

Tutustu kierrätys- ja jätepalveluihimme

 

Testaa biojätelaskuriamme

 

Jätä tarjouspyyntö

Biokaasulaitoksemme Suomessa

Gasum tuottaa biokaasua 17 biokaasulaitoksessa Suomessa ja Ruotsissa. Hankimme biokaasua myös kumppanuuslaitoksilta. Yhtiöllämme on meneillään useita biokaasulaitosrakennushankkeita Suomessa ja Ruotsissa. Gasum suunnittelee eteläisen Ruotsin biokaasutuotannon kasvattamista.

Uusimmat laitoksemme valmistuivat Ruotsin Nymöllaan ja Lohjalle. Avasimme myös pääkaupunkiseudun toimijoille käyttöön biojätteen siirtokuormausaseman Vantaan Viinikkalaan.

Paikalliset biokaasulaitoksemme palvelevat biohajoavien jakeiden ja sivuvirtojen käsittelyssä, biokaasun tuotannossa ja kierrätyslannoitteiden myynnissä ja jakelussa. 

Tutustu Suomen biokaasulaitoksiemme ja Ruotsin biokaasulaitostemme lisätietoihin ja yhteystietoihin.

Tutustu myös tarjoamiimme palveluihin:

Biokaasulaitosten yhteystiedot

Huittisten biokaasulaitos

Vähäjoentie 182
32610 Vampula

laitospäällikkö
Kimmo Routamaa
p. 040 160 9740
kimmo.routamaa@gasum.com

Päivystysnumero
p. 040 160 9745


Honkajoen biokaasulaitos

Lakkikeitaantie 3
38950 Honkajoki

laitospäällikkö
Esa Eloranta
p. 040 628 8210
esa.eloranta@gasum.com

Päivystysnumero
p. 040 169 2311


Kouvolan biokaasulaitos

Kymenlaaksontie 419b
45100 Kouvola

laitospäällikkö
Mikael Siltaoja
p. 040 169 2313
mikael.siltaoja@gasum.com

Päivystysnumero
p. 040 841 4163


Kuopion biokaasulaitos

Kaatopaikantie 316
70800 Kuopio

laitospäällikkö
Harri Manu
p. 040 160 5801
harri.manu@gasum.com

Päivystysnumero
p. 040 146 3461


Lohjan biokaasulaitos

Munkkaanmäki 54
08500 LOHJA

laitospäällikkö
Henri Hellman
p. 040 677 1911
henri.hellman@gasum.com

Päivystysnumero
p. 040 623 6467


Oulun biokaasulaitos

Ruskonniityntie 10
90620 Oulu

laitospäällikkö
Steve Malinen
p. 0400 933 821
steve.malinen@gasum.com

Päivystysnumero
p. 040 125 3946


Riihimäen biokaasulaitos

Kuulojantie 1
11120 Riihimäki

laitospäällikkö
Mika Rontti
p. 040 756 9297
mika.rontti@gasum.com

Päivystysnumero
p. 040 125 7046


Turun biokaasulaitos

Silakatu 16
20380 Turku

laitospäällikkö
Ossi Lehtonen
p. 040 411 9717
ossi.lehtonen@gasum.com

Päivystysnumero
p. 040 661 2066 


Vehmaan biokaasulaitos

Kalannintie 191 
23200 Vinkkilä

laitospäällikkö
Jani Haapanala
p. 040 558 4243
jani.haapanala@gasum.com

Päivystysnumero
p. 040 822 0911


Vantaan siirtokuormausasema

Varpukallionkuja 5-7
01530 Vantaa

laitospäällikkö
Joonas Juura
p. 040 162 2226
joonas.juura@gasum.com

Vaakatoimisto
p. 045 773 36351


Ajankohtaista

KAIKKI UUTISET
12.01.2022

Essity vaihtoi biokaasuun ja pudotti maailman ensimmäisenä pehmopaperin suurvalmistajana fossiiliset hiilidioksidipäästönsä nollaan

Ruotsalaisesta hygienia- ja terveystuoteyhtiö Essitystä tuli tammikuussa 2022 maailman ensimmäinen suuren mittakaavan pehmopaperivalmistaja, jonka tuotannosta ei aiheudu lainkaan fossiilisista polttoaineista lähtöisin olevia hiilidioksidipäästöjä. Essityn Ruotsin Lilla Edetissä sijaitseva tuotantolaitos on yhteistyössä Gasumin kanssa siirtynyt maakaasusta biokaasuun, mikä pudottaa laitoksen normaalin toiminnan hiilidioksidipäästöt nollaan. 

Fossiilittoman polttoaineen koekäyttö alkoi maaliskuussa 2021, kun Gasum toimitti Essitylle ensimmäisen erän nesteytettyä biokaasua (LBG) maaliskuussa. Nyt, vain yhdeksän kuukautta myöhemmin Essity on siirtynyt kaikissa toimituksissaan biokaasun käyttöön ja on siten maailman ensimmäinen pehmopaperin suurvalmistaja, jonka tuotannosta ei aiheudu lainkaan fossiilisia hiilidioksidipäästöjä. Tämä merkittävä askel kohti hiilineutraalia tulevaisuutta toteutui, koska yhtiö vaihtoi Ruotsin Lilla Edetissä sijaitsevan Edet Brukin tuotantolaitoksen polttoaineen maakaasusta biokaasuun. Laitos valmistaa muun muassa Tork- ja Lotus-tuotemerkeillä myytäviä Essity-tuotteita. 

“Essity haluaa tehdä oman osansa kestävän yhteiskunnan edistämiseksi. Autamme asiakkaita ja kuluttajia tekemään valintoja, jotka vähentävät haitallisia ympäristövaikutuksia ja saavat hiilijalanjälkemme mahdollisimman pieneksi. Olemme ylpeitä siitä, että meistä tuli maailman ensimmäinen pehmopaperin suurvalmistaja, jonka tuotannosta ei aiheudu lainkaan fossiilisia hiilidioksidipäästöjä Tämä tarkoittaa, että pystymme nyt tarjoamaan talous- ja WC-paperin kaltaisia päivittäistavaroita, joilla on parempi kestävyysprofiili. Tämä on yksi niistä tärkeistä askeleista, joilla pyrimme lisäämään hyvinvointia tarjoamalla edistyksellisiä ja kestäviä hygienia- ja terveysratkaisuja”, sanoo Essityn Lilla Edetissä sijaitsevan Edet Brukin tuotantolaitoksen johtaja Christian Carlsson.

Nesteytettyä biokaasua valmistetaan elintarvikejätteestä, lannasta ja muista biohajoavista raaka-aineista. Se on siten täysin uusiutuva polttoaine, jonka elinkaarenaikaiset hiilidioksidipäästöt voivat olla jopa 90 prosenttia pienemmät kuin tavanomaisten polttoaineiden. 

Edet Brukin tapauksessa siirtyminen maakaasusta biokaasuun vähentää vuotuisia fossiilisia hiilidioksidipäästöjä noin 9 000 tonnilla. Maakaasu ja biokaasu koostuvat molemmat lähes kokonaan metaanista, joten niitä voidaan vaihdella suoraan keskenään. Ratkaisu on myös kustannustehokas, koska se ei vaadi minkäänlaisia lisäinvestointeja.

“Olemme yhtenä Pohjoismaiden suurimmista biokaasun tuottajista hyvin innoissamme panoksestamme Essityn energiasiirtymään. Yhteistyömme kestävien energiaratkaisujen etulinjassa tuottaa kokemusta ja oppeja, joita voidaan hyödyntää myös muiden toimialojen energiasiirtymän vauhdittamiseen. Jatkamalla investointejamme biokaasutuotannon kasvattamiseen kykenemme auttamaan yhä useampia teollisuuden, merenkulun ja liikenteen toimijoita ottamaan hiilineutraaliuteen tarvittavat askeleet”, sanoo Gasumin johtaja, teollisuus Tommy Mattila.

Lue lisää TÄÄLTÄ

Lisätietoja:

Tommy Mattila, johtaja, teollisuus, Gasum
puh. +358 40 581 9247, tommy.mattila(a)gasum.com

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasu- ja energia-alan asiantuntija. Tarjoamme puhtaampaa energiaa lämmön ja sähkön yhteistuotannon sekä teollisuuden tarpeisiin ja puhtaampia polttoaineratkaisuja maa- ja meriliikenteeseen. www.gasum.fi 

Lue lisää
10.01.2022

Onnisen toimitukset asiakaskohteisiin kulkevat K-kauppojen biojätteellä – kaasulla vähennetään päästöjä Uudellamaalla

K-ryhmään kuuluvan teknisen tukkukaupan yritysasiakkaita palvelevan Onnisen toimituksia asiakkaille kuljettaa kaksi uutta biokaasua käyttävää kuorma-autoa pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan alueella. Vähäpäästöisellä ja uusiutuvalla biokaasulla kulkevia kuorma-autoja operoi Timecap Oy.

Pääkaupunkiseudulla ja Uudenmaan alueella on nyt mahdollista törmätä biokaasulla kulkeviin kuorma-autoihin, jotka toimittavat tavaroita Onnisen asiakkaille. K-ryhmään kuuluva Onninen on osa kiertotalouden malliesimerkkiä: uuteen kalustoon tankattava biokaasu on peräisin Gasumin biokaasulaitokselta, jossa uusiutuvaa polttoainetta valmistetaan muun muassa K-kauppojen syömäkelvottomasta biojätteestä.

Biokaasulla kulkevia kuorma-autoja operoi Timecap Oy kuljetuksissa Onnisen asiakkaille ja heidän työmaakohteisiinsa. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun biokaasukäyttöisiä ajoneuvoja hyödynnetään tavaroiden toimituksissa rakennustyömaille Suomessa. Timecap on erikoistunut asiakkaan tarpeiden mukaan räätälöityihin kuljetuspalveluihin.

”Kiertotalousratkaisut ovat vastuullisuusstrategiamme keskiössä, ja biokaasukäyttöisen kaluston hyödyntäminen logistiikassa on erinomainen esimerkki siitä. Puhtaammat kuljetukset ovat jälleen yksi askel jakelu- ja logistiikkapalvelujemme kehittämisessä, jota viemme jatkuvasti ilmastoystävällisempään suuntaan. Uskomme myös asiakkaidemme olevan päätökseen tyytyväisiä, sillä pienentämällä omaa hiilijalanjälkeämme pystymme auttamaan myös heitä omien päästövähennystavoitteidensa saavuttamisessa”, kertoo kuljetuspäällikkö Samuli Pohjonen Onniselta.

Jo aiemmin Onninen on ottanut pääkaupunkiseudun jakelussaan käyttöön sähkökuorma-auton ja kesäisin Helsingin seudulla asiakastilausten toimitukseen on käytetty sähköavusteista rahtipyörää.

Hiilijalanjälkeä pienennetään pitkäaikaisella yhteistyöllä

Puhtaammat kuljetukset ovat osa Keskon ja Gasumin pitkäaikaista yhteistyötä, jonka tavoitteena on tukea Keskon vastuullisuustavoitteita ja pienentää yhtiön hiilijalanjälkeä. Keskon ja Onnisen päämääränä on saavuttaa hiilineutraalius vuoteen 2025 mennessä. Päästöjä vähennetään systemaattisesti siten, että yhtiön oma toiminta ja kuljetukset ovat täysin päästöttömiä vuoteen 2030 mennessä.

”Kiertotalouteen osallistuminen on yksi tehokkaimmista keinoista ottaa harppaus kohti hiilineutraalia tulevaisuutta. Siirtymällä biokaasua käyttäviin raskaan kaluston ajoneuvoihin sekä hiilidioksidipäästöjä että lähipäästöjä on mahdollista leikata nopeasti ja kustannustehokkaasti. Kansallisella ja EU-tasolla määritellyt ilmastotavoitteet ohjaavat vahvasti tulevaisuuden investointeja, ja on hienoa nähdä yritysten ottavan vähäpäästöiset polttoaineet ja kaasuajoneuvot vastaan mahdollisuutena luoda arvoa niin asiakkaille kuin yhteiskunnalle”, sanoo Juha-Matti Koskinen, raskaan liikenteen myyntipäällikkö Gasumilta.

Orgaanisista jätteistä, kuten kotitalouksien ja yritysten biojätteistä, lietteistä ja muista sivuvirroista valmistettu biokaasu soveltuu liikenteen polttoaineeksi tai teollisuuden käyttöön. Liikennekäytössä biokaasulla voidaan vähentää polttoaineen elinkaarenaikaisia kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 prosenttia verrattuna fossiilisiin polttoaineisiin. Lisäksi biokaasun käytössä syntyy vain murto-osa lähipäästöjä, kuten typen oksideja ja pienhiukkaspäästöjä, mikä parantaa kaupunkien ilmanlaatua. Gasumin raskasta kalustoa palvelevaa pohjoismaista asemaverkostoa kehitetään jatkuvasti ja se mahdollistaa yhä useammalle siirtymisen kaasulogistiikkaan.

 


Lisätietoja:

Juha-Matti Koskinen, myyntipäällikkö, raskas liikenne, Gasum
puh. 040 768 7188, juha-matti.koskinen(a)gasum.com

Lue lisää
21.12.2021

DACHSER Finlandin logistiikan pyörät alkavat pyöriä kiertotalouden mukaisesti

Logistiikkayhtiö DACHSER Finland investoi vähäpäästöisiin kuljetuksiin hankkimalla pääkaupunkiseudun aluejakeluunsa kymmenen biokaasukäyttöistä kuorma-autoa. Ympäristöystävällisen ja täysin uusiutuvan biokaasun valinta auttaa pienentämään hiilidioksidipäästöjä. Paineistetulla biokaasulla (CBG) kulkeva kalusto on osa yhtiön kuljetuksista aiheutuvan hiilijalanjäljen pikaiseen pienentämiseen tähtäävää ilmastonsuojelustrategiaa ja tukee samalla myös yhtiön logistiikka-asiakkaiden ympäristötavoitteita.

”Meille on erityisen tärkeää, että jatkamme ympäristöystävällisempien liikenneratkaisujen etsimistä ja testaamista sekä sopeutumista niihin erityyppisten teknologisten kehitysaskeleiden ja tieteellisten innovaatioiden avulla. Sen vuoksi olemme myös investoineet näihin biokaasuautoihin – ja olemme siitä ylpeitä. Investointi on ehdottomasti askel oikeaan suuntaan. Se mahdollistaa kasvihuonekaasupäästöjen pikaisen vähentämisen ja samalla saamme arvokasta kokemusta toimintamme kehittämiseksi jatkossa”, sanoo toimitusjohtaja Tuomas Leimio, Managing Director, DACHSER Finland European Logistics.

”Edelläkävijäyritykset tekevät konkreettisia toimenpiteitä ja samalla asettavat uuden perustason logistiikan päästöjen vähentämiseksi kuljetusalalla. DACHSER Finland on loistava esimerkki yrityksestä, joka auttaa asiakkaitaan vähentämään liikenteen päästöjä kustannustehokkaasti vaihtamalla kerralla kaksi kolmasosaa kalustostaan biokaasukäyttöisiin ajoneuvoihin. Kestävien toimitusketjujen kysyntä kasvaa jatkuvasti Pohjoismaissa”, kertoo Markku Suopanki, Senior Sales Manager, Gasum.

Merkittävä päästövähennys pääkaupunkiseudun kuljetuksiin

Alueilla, joilla DACHSER on aiemmin ottanut käyttöönsä biokaasukäyttöisiä kuorma-autoja, yhtiö on onnistunut vähentämään hiilidioksidipäästöjään jopa 70 prosenttia vuoteen 2019 verrattuna. Tuoreen investoinnin myötä myös Helsingin seudun liikenteen päästöt pienenevät, sillä biokaasukäyttöisillä lyhyen matkan kuorma-autoilla pääsee nouto- ja toimituspaikoille huomattavasti pienemmillä ympäristövaikutuksilla. Nyt hankitut kymmenen kuorma-autoa on Suomen mittakaavassa merkittävä panostus sekä osoitus DACHSERin kunnianhimoisista tavoitteista ja kyvystä laajentaa huomattavasti biokaasun liikennekäyttöä. Uusi kalusto täyttää myös Suomen hallituksen asettamat vuoden 2030 päästövähennystavoitteet. 

Vähäpäästöisen biokaasun hyödyntäminen vähentää polttoaineen elinkaaren aikaisia (well to wheel) kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 prosenttia. Gasum laajentaa jatkuvasti pohjoismaista tankkausasemaverkostoaan. Jo nyt verkosto mahdollistaa kuorma-autojen tankkaamisen kaasulla Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa.

Lisätietoja:

Markku Suopanki, Senior Sales Manager, liikenne, Gasum
p. 040 705 8304, markku.suopanki@gasum.com

Jonne Kuusisto, Communications Consultant Nordic, DACHSER
p. +45 36 34 77 83, jonne.kuusisto@dachser.com

Lue lisää
Biogas

Gasumin biokaasulaitos Lohjalla palvelee pääkaupunkiseudun toimijoita

Gasum on investoinnut uuden biokaasulaitoksen rakentamiseen Lohjalle, Munkkaan jätekeskuksen alueelle. Laitos tuottaa valmistuessaan vuodessa noin 40 GWh biokaasua ja 50 000 luomulannoitteita. Laitos on aloittanut kaupallisen käyttönsä tammikuussa 2021.

Content image

Gasum and Metsä Fibre tuottavat yhteistyössä biokaasua Äänekosken biokaasulaitoksella

Metsä Fibre vastaa laitoksen kokonaistoiminnasta ja Gasumin roolina on biokaasun jalostuksen päivittäinen etäoperointi ja kunnossapito. Gasum ostaa Metsä Fibren laitokselta valmistuvan biokaasun, joka hyödynnetään liikenteen polttoaineena yhtiön tankkausasemaverkostossa.