Gasumin asiakaspalvelu

Arkisin klo: 8-19
p. 0800 122 722
asiakaspalvelu@gasum.com

Lisätietoja tietosuojakäytännöistämme koskien henkilötietojesi käsittelyä, oikeuksistasi ja kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi saat Gasumin tietosuojaselosteesta.

Gasumin biokaasulaitokset

Jaa:

Gasumilla on 13 biokaasulaitosta Suomessa ja Ruotsissa. Yhtiö myös hankkii biokaasua kumppanuuslaitoksilta. Yhtiöllä on meneillään useita biokaasulaitosrakennushankkeita Suomessa ja Ruotsissa. Vuonna 2020 valmistuu uusi biokaasulaitos Lohjalle sekä Ruotsin Nymöllaan.

Suomessa paikalliset biokaasulaitoksemme palvelevat biohajovien jakeiden ja sivuvirtojen käsittelyssä, biokaasun tuotannossa ja kierrätyslannoitteiden myynnissä ja jakelussa. 

Alta löydät biokaasulaitostemme yhteystiedot ja lisätietoja toiminnasta. Yhteystiedot Ruotsin biokaasulaitoksillemme löytyy täältä.

Tutustu myös tarjoamiimme palveluihin:

Biokaasulaitosten yhteystiedot

Huittisten biokaasulaitos

Vähäjoentie 182
32610 Vampula

laitospäällikkö
Kimmo Routamaa
p. 040 160 9740
kimmo.routamaa@gasum.com

Päivystysnumero 040 160 9745


Honkajoen biokaasulaitos

Lakkikeitaantie 3
38950 Honkajoki

laitospäällikkö
Esa Eloranta
esa.eloranta@gasum.com
p. +358 40 628 8210

Päivystysnumero +358 40 169 2311


Kouvolan biokaasulaitos

Kymenlaaksontie 419b
45100 Kouvola

laitospäällikkö
Mikael Siltaoja
p. +358 40 169 2313
mikael.siltaoja@gasum.com

Päivystysnumero +358 40 8414163


Kuopion biokaasulaitos

Kaatopaikantie 316
70800 Kuopio

laitospäällikkö
Harri Manu
p. 040 160 5801
harri.manu@gasum.com

Päivystysnumero 040 146 3461


Oulun biokaasulaitos

Ruskonniityntie 10
90630 Oulu

laitospäällikkö
Steve Malinen
p. 0400 933 821
steve.malinen@gasum.com

Päivystysnumero 040 125 3946


Riihimäen biokaasulaitos

Kuulojantie 1
11120 Riihimäki

laitospäällikkö
Mika Rontti
p.+358 40 756 9297
mika.rontti@gasum.com

Päivystysnumero +358 40 125 7046


Turun biokaasulaitos

Silakatu 16
20380 Turku

laitospäällikkö
Ossi Lehtonen
p. 040 411 9717
ossi.lehtonen@gasum.com

Päivystysnumero 0406612066 


Vehmaan biokaasulaitos

Kalannintie 191 
23200 Vinkkilä

laitospäällikkö
Jani Haapanala
p. 040 558 4243
jani.haapanala@gasum.com

Päivystysnumero 040 822 0911


Ajankohtaista

KAIKKI UUTISET
27.10.2020

Posti siirtyy käyttämään biokaasua raskaassa liikenteessä – Kymmenen rekkaa käsittävä biokaasukalusto on Suomen suurin

Gasum ja Posti edistävät yhdessä puhtaampaa liikennettä. Posti investoi biokaasua käyttäviin rekkoihin osana tavoitettaan kuljetustensa päästöjen selvästä vähentämisestä. Samalla syntyi Suomen tämän hetken suurin raskaan liikenteen kaasukäyttöinen kalusto. Gasumin kaasutankkausasemat Postin terminaalien yhteydessä ja runkoliikenteen reiteillä takaavat kuljetusten sujuvuuden.

Postin Rahtipalvelut on hankkinut kymmenen uutta nesteytettyä biokaasua eli LBG:tä käyttävää rekkaa. Investointi on osa Postin tavoitetta päästä omien päästöjensä osalta nollaan vuoteen 2030 mennessä. Yhteistyö energiayhtiö Gasumin kanssa edistää merkittävästi kuljetusten päästöjen vähentämistä.

Postilla on jo entuudestaan käytössään kuusi nesteytettyä maakaasua eli LNG:tä käyttävää rekkaa. Uusi kymmenen rekan joukko on Suomen suurin samalla liikennöitsijällä käytössä oleva biokaasua käyttävä kalusto. Lisäksi 16 rekan kokonaisuus on Suomen suurin kaasukäyttöisten rekkojen kalusto.

”Posti on kuljettamisen suunnannäyttäjä valitsemalla uusiutuvan biokaasun runkoliikenteen polttoaineeksi. Pilotoinneista siirrytään nyt laajasti käyttämään toimiviksi havaittuja vähäpäästöisiä polttoaineratkaisuja. Biokaasun liikennekäyttö on tehokas keino torjua ilmastonmuutosta, ja se vähentää polttoaineen elinkaarenaikaisia kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 prosenttia. Myös nesteytetty maakaasu (LNG) on biokaasun rinnalla mukana ratkaisupaletissa, kun halutaan leikata logistiikan päästöjä. Nesteytetyllä kaasulla kulkeva kalusto mahdollistaa joustavan siirtymän maakaasusta biokaasuun ilman, että kalustoa tarvitsee uusia”, Gasumin raskaan liikenteen myyntipäällikkö Juha-Matti Koskinen sanoo.

Kymmenen rekan päästövähennykset merkittävät

Biokaasukaluston ensimmäiset rekat on jo otettu käyttöön, ja koko kalusto on käytössä vuoden loppuun mennessä. Yhteensä biokaasukäyttöiset rekat vähentävät Postin kuljetusten hiilidioksidipäästöjä 1 620 tonnilla vuodessa, mikä tarkoittaa lähes 8,6 miljoonan kilometrin ajoa henkilöautolla. Matka vastaa 215 kierrosta maapallon ympäri.

"Alan edelläkävijänä meillä on tärkeä rooli energiatehokkaiden ja kestävien kuljetusratkaisujen kehittäjänä sekä käyttöönottajana. Olemme jo pitkään tehneet kehitystyötä rahtikuljetuksista syntyvien päästöjen vähentämiseksi. Kaasukäyttöisen kaluston ja vaihtoehtoisten polttoaineiden lisäsi vaikutamme ympäristöömme tavoitteellisella reittisuunnittelulla, joka kehittyy nopeasti uuden teknologian ja toimintatapojen muutosten ansiosta. Vähennämme ympäristövaikutuksia myös ajotavan aktiivisella seurannalla ja palvelulupausten muutoksilla", listaa Rahtipalveluiden johtaja Antti Wikström.

Kaasun suosio logistiikan ja raskaan liikenteen polttoaineena on kasvanut selvästi viime vuosina. Gasum vastaa kysynnän kasvuun kehittämällä jatkuvasti kaasun tankkausasemaverkostoaan Pohjoismaissa. Kaikkiaan yhtiöllä on tällä hetkellä Pohjoismaissa 26 raskasta liikennettä palvelevaa tankkausasemaa.

Lisätietoja:

Juha-Matti Koskinen, myyntipäällikkö, raskas liikenne, Gasum Oy
p. 040 768 7188. juha-matti.koskinen@gasum.com

Antti Wikström, johtaja, Rahtipalvelut, Posti Oyj
p. 040 528 5612, antti.wikstrom@posti.com

Energiayhtiö Gasum

on pohjoismainen kaasu- ja energia-alan asiantuntija. Tarjoamme puhtaampaa energiaa lämmön ja sähkön yhteistuotannon sekä teollisuuden tarpeisiin ja puhtaampia polttoaineratkaisuja maa- ja meriliikenteeseen. www.gasum.fi 

Lue lisää
21.10.2020

Jäteveden ravinteista kierrätyslannoitetta

Aalto-yliopistossa kehitetyn menetelmän testaus Viikinmäen jätevedenpuhdistamolla ja Ämmässuon kaatopaikalla onnistui hyvin. Hanke on toteutettu yhteistyössä ympäristöministeriön, Aalto-yliopiston, Teollisuuden Vesi, Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY, Gasumin, Biolanin, Nordkalkin, Kemiran ja Outotecin kanssa.

Jätevedet sisältävät suuria määriä typpeä ja fosforia, jotka ovat arvokkaita ravinteita. Aalto-yliopiston tutkijoiden kehittämän NPHarvest-prosessin avulla nämä ravinteet voidaan ottaa talteen siten, että syntyy lannoitteeksi soveltuvaa puhdasta ammoniumsulfaattiliuosta sekä fosfori- ja kalsiumpitoista sakkaa. Prosessin avulla saadaan tuotettua kierrätyslannoitetta ja samalla säästää energiaa ja luonnonvaroja, sillä jätevesien ravinteiden kierrätys vähentää ravinnepäästöjä vesistöihin sekä ilmastusenergian ja kemikaalien käyttöä jätevedenpuhdistusprosessissa.

Prosessi toimii siten, että ensin jätevesi saostetaan kemiallisesti käyttämällä kalkkisuodinpölyä, jota syntyy teollisuuden sivuvirtana. Saostuksessa saadaan jäteveden fosfori talteen. Typen erottaminen ammoniummuodossa perustuu kaasua läpäisevän kalvon hyödyntämiseen. Prosessia voivat hyödyntää esimerkiksi biokaasulaitokset, jotka saavuttavat säästöjä käsittelemällä jätevetensä paikan päällä lannoitteeksi sen sijaan, että johtaisivat ne jätevedenpuhdistamolle ja maksaisivat korotettua jätevesimaksua.

”Kalvojen kestävyyteen ja pestävyyteen liittyi epäilyksiä vielä keväällä, koska takana oli vain lyhytaikaisia kokeita. Kesällä pääsimme testaamaan prosessia usean kuukauden ajan ja samalla varmistui kalvojen käytettävyys. Tiedämme nyt, että prosessi toimiin haastavissakin ympäristöissä, kuten mädättämön kiertovesien ja kaatopaikalta suodattuneiden vesien käsittelyssä”, kertoo työelämäprofessori Anna Mikola Aalto-yliopistosta.

Prosessikemikaalit edistävät kiertotaloutta – Yhden jäte on toisen raaka-aine

Prosessin vahvuus on siinä, että jätevedestä voidaan tuottaa erilaisia lopputuotteita tarpeen mukaan. Typen osalta esimerkiksi ammoniumfosfaatti sopii lannoitteeksi yleisesti ja ammoniumnitraatilla on käyttöä teollisuuskemikaalina. Fosforin talteenotossa voidaan hyödyntää erilaisia orgaanisia polymeerejä, kuten tärkkelystä, joka toimii perinteisten saostuskemikaalien tavoin.

”Kierrätyslannoitteiden käyttäminen on ympäristöteko, kun kertaalleen käytetyt ravinteet hyödynnetään uudelleen. Se on myös konkreettinen tapa edistää kiertotaloutta. Tutkimme ja kehitämme koko ajan uusia ratkaisuja siihen, miten saisimme ravinteet vielä paremmin kierrätettävään muotoon,” kertoo Gasumilta Viljami Kinnunen, Senior Development Engineer.

Lisätietoja:

Viljami Kinnunen, Senior Development Engineer, Gasum
p. +358 50 331 0308, Viljami.kinnunen@gasum.com

Anna Mikola, työelämäprofessori TkT, Aalto-yliopisto
p. +358 40 7176 552, anna.mikola@aalto.fi

Lue lisää
31.08.2020

Riihimäen Biotehdas Oy sulautuu osaksi Gasum Oy:tä 31.8.2020

Riihimäen Biotehdas Oy sulautuu Gasum Oy:hyn 31.8.2020. Riihimäen Biotehdas Oy on Gasum Oy:n täysin omistama tytäryhtiö ja sulautumisen tarkoituksena on yksinkertaistaa Gasum-konsernin yhtiörakennetta.

Sulautuvan yhtiön sopimukset siirtyvät automaattisesti Gasum Oy:lle sulautumisen yhteydessä, eikä sopimusosapuolen vaihtuminen aiheuta toimenpiteitä asiakkaille.

Tilinumero laskulla vaihtuu

Huomioittehan laskua maksaessanne, että laskuttava yhtiö ja tilinumero vaihtuvat laskuilla 1.9.2020 alkaen.


Lisätietoja:
Gasum asiakaspalvelu, puh. 0800 122 722

Kuluttaja-asiakkaat: asiakaspalvelu@gasum.com
Yritysasiakkaat: yritysasiakaspalvelu@gasum.com 

Lue lisää
Biogas

Gasum rakentaa biokaasulaitoksen Lohjalle

Gasum on investoinnut uuden biokaasulaitoksen rakentamiseen Lohjalle, Munkkaan jätekeskuksen alueelle. Laitos tuottaa valmistuessaan vuodessa noin 40 GWh biokaasua ja 50 000 luomulannoitteita. Laitoksen on suunniteltu valmistuvan vuoden 2020 aikana.