Gasumin asiakaspalvelu

Arkisin klo: 8-19
p. 0800 122 722
asiakaspalvelu@gasum.com

Lisätietoja tietosuojakäytännöistämme koskien henkilötietojesi käsittelyä, oikeuksistasi ja kuinka kauan säilytämme henkilötietojasi saat Gasumin tietosuojaselosteesta.

Gasumin biokaasulaitokset

Jaa:

Gasumilla on 13 biokaasulaitosta Suomessa ja Ruotsissa. Yhtiö myös hankkii biokaasua kumppanuuslaitoksilta. Yhtiöllä on meneillään useita biokaasulaitosrakennushankkeita Suomessa ja Ruotsissa. Vuonna 2020 valmistuu uusi biokaasulaitos Lohjalle sekä Ruotsin Nymöllaan.

Suomessa paikalliset biokaasulaitoksemme palvelevat biohajovien jakeiden ja sivuvirtojen käsittelyssä, biokaasun tuotannossa ja kierrätyslannoitteiden myynnissä ja jakelussa. 

Alta löydät biokaasulaitostemme yhteystiedot ja lisätietoja toiminnasta. Yhteystiedot Ruotsin biokaasulaitoksillemme löytyy täältä.

Tutustu myös tarjoamiimme palveluihin:

Biokaasulaitosten yhteystiedot

Huittisten biokaasulaitos

Vähäjoentie 182
32610 Vampula

Laitospäällikkö
Kimmo Routamaa
p. 040 160 9740
kimmo.routamaa@gasum.com

Päivystysnumero 040 160 9745


Honkajoen biokaasulaitos

Lakkikeitaantie 3
38950 Honkajoki

Laitospäällikkö
Esa Eloranta
esa.eloranta@gasum.com
p. +358 40 628 8210

Päivystysnumero +358 40 169 2311


Kouvolan biokaasulaitos

Kymenlaaksontie 419b
45100 Kouvola

Laitospäällikkö
Mikael Siltaoja
p. +358 40 169 2313
mikael.siltaoja@gasum.com

Päivystysnumero +358 40 8414163


Kuopion biokaasulaitos

Kaatopaikantie 316
70800 Kuopio

Laitospäällikkö
Harri Manu
p. 040 160 5801
harri.manu@gasum.com

Päivystysnumero 040 146 3461


Oulun biokaasulaitos

Ruskonniityntie 10
90630 Oulu

Laitospäällikkö
Steve Malinen
p. 0400 933 821
steve.malinen@gasum.com

Päivystysnumero 040 125 3946


Riihimäen biokaasulaitos

Kuulojantie 1
11120 Riihimäki

Laitospäällikkö
Mika Rontti
p.+358 40 756 9297
mika.rontti@gasum.com

Päivystysnumero +358 40 125 7046


Turun biokaasulaitos

Silakatu 16
20380 Turku

Laitospäällikkö
Ossi Lehtonen
p. 040 411 9717
ossi.lehtonen@gasum.com

Päivystysnumero 0406612066 


Vehmaan biokaasulaitos

Kalannintie 191 
23200 Vinkkilä

Laitospäällikkö
Jani Haapanala
p. 040 558 4243
jani.haapanala@gasum.com

Päivystysnumero 040 822 0911


Ajankohtaista

KAIKKI UUTISET
31.08.2020

Riihimäen Biotehdas Oy sulautuu osaksi Gasum Oy:tä 31.8.2020

Riihimäen Biotehdas Oy sulautuu Gasum Oy:hyn 31.8.2020. Riihimäen Biotehdas Oy on Gasum Oy:n täysin omistama tytäryhtiö ja sulautumisen tarkoituksena on yksinkertaistaa Gasum-konsernin yhtiörakennetta.

Sulautuvan yhtiön sopimukset siirtyvät automaattisesti Gasum Oy:lle sulautumisen yhteydessä, eikä sopimusosapuolen vaihtuminen aiheuta toimenpiteitä asiakkaille.

Tilinumero laskulla vaihtuu

Huomioittehan laskua maksaessanne, että laskuttava yhtiö ja tilinumero vaihtuvat laskuilla 1.9.2020 alkaen.


Lisätietoja:
Gasum asiakaspalvelu, puh. 0800 122 722

Kuluttaja-asiakkaat: asiakaspalvelu@gasum.com
Yritysasiakkaat: yritysasiakaspalvelu@gasum.com 

Lue lisää
25.08.2020

Vekka Groupin biokaasulla kulkevat linja-autot liikenteeseen Hämeenlinnassa – Vähentävät joukkoliikenteen vuosittaisia päästöjä lähes 500 tonnia

Hämeenlinnan joukkoliikenteessä otetaan käyttöön kuusi biokaasulinja-autoa. Vekka Groupin uudet linja-autot tuovat vuodessa kaupungin joukkoliikenteeseen lähes 500 tonnin päästövähennyksen. Linja-autot tukevat Hämeenlinnan kaupungin tavoitetta kestävän liikenteen ja vaihtoehtoisten polttoaineiden käytön lisäämisestä.

Vekka Group Oyn (Hämeenlinnan bussiliikenne) kuusi uutta biokaasulla kulkevaa linja-autoa aloittavat liikennöinnin Hämeenlinnassa elokuun lopussa 2020. Scania Suomen toimittamat linja-autot ajavat kaupungin joukkoliikenteen linjoilla 1, 3 ja 11, joiden kilpailutuksen Vekka Group voitti viime vuonna.

Nyt liikenteessä aloittavilla biokaasulinja-autoilla ajetaan vuodessa yli 500 000 kilometriä. Linja-autojen vuosittaisia hiilidioksidipäästöjä biokaasun käyttö vähentää lähes 500 tonnia. Ajokilometreissä tämä vastaa esimerkiksi dieselkäyttöisellä farmariautolla 1 100 kertaa edestakaisin Suomen päästä päähän eli Hangosta Utsjoelle.

Pienet lähipäästöt vähentävät haittaa taajamissa

Biokaasun liikennekäytöllä voidaan vähentää polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 prosenttia. Lisäksi biokaasun käytössä syntyy perinteiseen polttoaineeseen verrattuna vain murto-osa lähipäästöjä, kuten typenoksideja ja pienhiukkaspäästöjä. Kaasuajoneuvot myös täyttävät EU:n julkiselle liikenteelle asettamat tiukat päästövaatimukset.

”On hienoa, että voimme tarjota hämeenlinnalaisille puhtaampia joukkoliikenteen palveluita. Olemme tietojen mukaan ainoa ja ensimmäinen ympäristöystävällisiä polttoainemuotoja käyttävä bussiyhtiö alueella. Meille on tärkeää jatkossakin huomioida investoinneissamme ympäristöystävällisyys”, kertoo Vekka Group Oy:n toimitusjohtaja Tomi Vasiljev.

”On ollut hienoa nähdä viime vuosien aikana, miten hyvin toimittamamme kaasuajoneuvot ovat toimineet. Poikkeuksetta kaikki asiakkaamme ovat olleet tyytyväisiä hankintoihinsa. Kaasuajoneuvoilla on monta ylivertaista ominaisuutta, jotka tekevät niistä tällä hetkellä erittäin varteenotettavan vaihtoehdon, kun investointia tarkastellaan erityisesti ympäristön, elinkaaripäästöjen ja kokonaistaloudellisuuden kannalta. Kaasuajoneuvojen tekniikka on luotettavaa, ajoneuvot ovat hiljaisia ja kaupunkiliikenteessä kaasulinja-autojen matkustusmukavuus on erinomainen” kertoo Scania Suomi Oy:n myyntipäällikkö Ilkka Korpela.

Linja-autot tukevat Hämeenlinnan kaupungin strategiaa

Biokaasulinja-autojen käyttö Hämeenlinnan joukkoliikenteissä tukee hyvin Hämeenlinnan kaupungin tavoitetta resurssiviisaudesta. Tavoitteeseen sisältyvät myös kestävän liikenteen ja vaihtoehtoisten polttoaineiden käytön lisääminen, mitkä näkyvät myös joukkoliikenteen kilpailutuksissa.

”On ollut ilo tehdä yhteistyötä Vekka Groupin kanssa, ja on hienoa huomata, että kiinnostus kaasukäyttöisiä linja-autoja on selvästi kasvussa. Biokaasu on uusiutuvista polttoaineista yksi taloudellisimmista vaihtoehdoista joukkoliikenteessä päästöjen vähentämiseksi”, kertoo Gasumin myyntipäällikkö Ville Sipponen.

Kaasun kysyntä Hämeenlinnan seudulla on kasvanut viime vuosina nopeaa tahtia niin henkilöautoliikenteen kuin raskaan liikenteen suhteen. Gasum laajensikin Hämeenlinnan Tiiriön tankkausaseman palvelukapasiteettia kesäkuussa suurentamalla sen kaasuvarastoa ja asentamalla asemalle lisäkompressorin.

Vähäpäästöistä biokaasua valmistetaan kiertotalouden periaatteita noudattaen Gasumin biokaasulaitoksilla biohajoavista jätteistä, kuten kotitalouksien biojätteistä, päivittäistavarakauppojen ruokahävikistä ja yhdyskunnan jätevesilietteistä.

Lisätietoja:

Ville Sipponen, liikenteen myyntipäällikkö, Gasum Oy
puh. +358 400 818 202, ville.sipponen(a)gasum.com

Tomi Vasiljev, toimitusjohtaja, Vekka Group Oy
puh. +358 45 2286 335, tomi.vasiljev(a)vekkagroup.fi

Ilkka Korpela, myyntipäällikkö, linja-autot Scania Suomi Oy
puh: +358 50 308 8530, ilkka.korpela(a)scania.fi


Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasu- ja energia-alan asiantuntija. Tarjoamme puhtaampaa energiaa lämmön ja sähkön yhteistuotannon sekä teollisuuden tarpeisiin ja puhtaampia polttoaineratkaisuja maa- ja meriliikenteeseen. www.gasum.fi 

Lue lisää
04.05.2020

Askelia arktisessa kiertotaloudessa - Rovaniemen, Ranuan ja Pellon biojätteistä kotimaista uusiutuvaa biokaasua

Rovaniemen, Ranuan ja Pellon kuntalaisten biojätteistä tuotetaan jatkossa kotimaista uusiutuvaa biokaasua ja kierrätysravinteita Gasumin Oulun biokaasulaitoksella. Energiayhtiö Gasumin ja kunnallisen jäteyhtiö Napapiirin Residuum Oy:n sopimus on uusi askel seudulliselle kiertotaloudelle Pohjois-Suomessa. Kuntalaisten biojätteet kierrätetään jatkossa polttoaineeksi kaasuautojen tankkiin.

"Kunnat ja kunnalliset jäteyhtiöt ovat merkittävässä roolissa edistämässä kotimaisen biokaasun tuotantoa ja liikenteen päästövähennyksiä. Samalla biokaasun tuotanto mahdollistaa kunnille biojätteiden tehokkaan kierrätyksen", kertoo Gasumin Suomen kiertotalousliiketoiminnan johtaja Ari Suomilammi.

Aiemmin Rovaniemen, Ranuan ja Pellon kuntien biojätteet on kompostoitu paikallisella kaatopaikalla. Biokaasun tuotanto tarjoaa kompostointia laajemmat ympäristöhyödyt, sillä siinä hyödynnetään myös biojätteiden luonnollisessa mädätysprosessissa vapautuva energia. Tuotannossa energia jalostetaan muun muassa kaasuautojen tankkiin sopivaksi polttoaineeksi. Jäljelle jäänyt mädätysjäännös puolestaan kierrätetään esimerkiksi lannoitteiksi paikallisille pelloille.

"Biojätteen tehokas kierrätys ja kiertotalouden edistäminen ovat meille tärkeitä edistettäviä teemoja, joihin biokaasun tuotanto tuo vastauksia", kommentoi Napapiiriin Residuumin toimitusjohtaja Juha Torvinen.

Moderni biokaasulaitos mahdollistaa tehokkaamman biojätteiden kierrätyksen

Modernit biokaasulaitokset tarjoavat mahdollisuuden biohajoavien jätteiden tehokkaaseen kierrätykseen. Esikäsittelylaitteiston avulla Oulunkin laitoksella voidaan erotella biojäte pakkauksesta. Biokaasun tuotannossa voidaan hyödyntää myös nestemäiset biojätteet.

Napapiirin Residuum on biokaasuun siirtymisen myötä uusinut kuntalaisille suunnatun lajitteluohjeen biojätteen osalta. Kotoa jo valmiiksi löytyvän hedelmä- tai leipäpussin voi käyttää biojätteen pakkaamiseen. Lisäksi esimerkiksi vanhentuneen jogurttipurkin voi jatkossa kierrättää biojätteen mukana.

Biokaasua tankkiin – puhtaampaa liikennettä

Gasum on investoinut viime vuosina vahvasti biokaasulaitosten kehittämiseen ja biokaasun tuotannon kasvattamiseen. Oulun biokaasulaitoksen keväällä 2020 valmistuneen biokaasun jalostuslaitteiston uudistamisen myötä laitoksella voidaan tuottaa noin 35 gigawattituntia biokaasua. Tämä vastaa noin 3 500 kaasuauton vuosittaista kulutusta. Biokaasun käyttö liikenteessä puolestaan mahdollistaa jopa 85 prosentin vähennyksen kasvihuonekaasupäästöissä fossiilisiin polttoaineisiin verrattuna.

Vähäpäästöisten ratkaisujen tuominen liikenteeseen on yksi keskeinen näkökulma biokaasutuotannossa. Suomen pohjoisimmat kaasutankkausasemat sijaitsevat tällä hetkellä Oulussa. Alueellinen biokaasutuotanto ja liikennekaasumarkkinan kehittyminen mahdollistavat tankkausasemaverkoston laajenemisen pohjoisemmaksi.

Lisätietoja:

Ari Suomilammi, kiertotalousjohtaja, Gasum
etunimi.sukunimi@gasum.com
puh. 0400 653 351

Juha Torvinen, toimitusjohtaja, Napapiirin Residuum Oy
etunimi.sukunimi@residuum.fi
puh. 0207 120 235

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasu- ja energiamarkkinoiden asiantuntija. Tarjoamme puhtaampaa energiaa ja energiamarkkinoiden asiantuntijapalveluita teollisuuden ja lämmön ja sähkön yhteistuotannon tarpeisiin sekä puhtaampia polttoaineratkaisuja maantie- ja meriliikenteeseen. Autamme asiakkaitamme pienentämään heidän omaa hiilijalanjälkeään sekä heidän asiakkaidensa hiilijalanjälkeä. Yhdessä kumppaniemme kanssa edistämme kehitystä kohti hiilineutraalia tulevaisuutta sekä maalla että merellä.

Napapiirin Residuum Oy on jätehuollon ammattilainen, joka palvelee Rovaniemellä, Pellossa ja Ranualla. Vastaamme omistajakuntiemme alueella kotitalouksien hyötyjätehuollon ja vaarallisten jätteiden jätehuollon järjestämisestä, hyötykäyttöön kelpaamattomien jätteiden loppusijoittamisesta sekä jäteneuvonnasta ja tiedottamisesta. Vastaanottopalvelumme ovat myös alueen yritysten käytettävissä.

Lue lisää
Biogas

Gasum rakentaa biokaasulaitoksen Lohjalle

Gasum on investoinnut uuden biokaasulaitoksen rakentamiseen Lohjalle, Munkkaan jätekeskuksen alueelle. Laitos tuottaa valmistuessaan vuodessa noin 40 GWh biokaasua ja 50 000 luomulannoitteita. Laitoksen on suunniteltu valmistuvan vuoden 2020 aikana.